مرکز مدیریت بدهی و دارایی مالی عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی با ارسال نامه ای پاسخ به نامه سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران در خصوص موضوع حفظ قدرت خرید (طبق درخواست شرکت واریان) را ارائه نموده که جهت اطلاع متن آن منتشر می گردد. لازم به ذکر است نکاتی که در این نامه قید شده است برای کلیه پیمانکاران در شرایط اخذ حفظ قدرت خرید و محاسبه آن ضروری است.
جناب آقای گلابتونچی
دبیر محترم سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران
با سلام؛ بازگشت به نامه شماره ۶۱۲۷۰-۹۸ مورخ ۱۴ مهر ۹۸ منضم به تصویر نامه شماره ۱۰۴۴-ب-س مورخ ۲ مهر ۹۸ شرکت واریان در خصوص نحوه محاسبه حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی سال ۱۳۹۷ موارد ذیل را به اطلاع می رساند:
الف-حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی سال ۱۳۹۷:
الف-۱) مطابق ماده ۲۴ آیین نامه اجرایی بندهای الف، ب، ج، د، ح، ط، ی، م تبصره ۵ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ (موضوع تصویب نامه شماره ۱۱۸۱۹ /ت ۵۵۲۴۷ هـ مورخ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ هیات محترم وزیران) در صورت انتشار بخشی از اوراق مالی اسلامی موضوع این آیین نامه به شکل اسناد خزانه اسلامی، تمامی شرایط انتشار این اسناد تابع آیین نامه اجرایی بند هـ تبصره ۵ قانون مذکور خواهد بود.
الف-۲) به استناد بند ب ماده ۱ آیین نامه اجرایی بند هـ تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور موضوع تصویب نامه شماره ۱۲۱۵۵ /ت ۵۵۲۴۶ هـ مورخ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ هیات محترم وزیران)، حفظ قدرت خرید؛ مبلغی حداکثر معادل سود سپرده های بانکی یک ساله مصوب شورای پول و اعتبار تا پانزده درصد (۱۵%) از زمان انتشار تا زمان سررسید اسناد خزانه اسلامی به مبلغ بدهی مسجل اضافه می شود. بند مذکور به موجب تصویب نامه شماره ۹۴۱۴۱ /ت ۵۵۴۵۵ هـ مورخ ۱۷ مهر ۱۳۹۷ هیات محترم وزیران به شرح ذیل اصلاح گردید:
“حفظ قدرت خرید؛ مبلغی معادل پانزده درصد است که به ازای هر سال تاخیر در پرداخت طلب طلبکاران تا زمان سررسید اسناد خزانه اسلامی به مبلغ بدهی مسجل اضافه می شود.”
ب- حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی سال ۱۳۹۸:
ب-۱) به موجب بند “ر” ماده ۱ آیین نامه اجرایی بندهای الف، ب، ج، د، هـ، ز، ح، ط، ی، ک، ل، ن، ف، ص تبصره ۵ و بند ز تبصره ۸ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور (موضوع تصویب نامه شماره ۲۹۵۰۴ /ت ۵۶۵۹۷ مورخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ هیات محترم وزیران) حفظ قدرت خرید: مبلغی در سقف نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار، معادل ۱۵ درصد بدهی مسجل است که به ازای هر سال تاخیر در پرداخت طلب طلبکاران تا زمان سررسی اسناد خزانه اسلامی به مبلغ بدهی مسجل اضافه می شود.
ب-۲) به موجب ماده ۳ آیین نامه اجرایی فوق الذکر، انتشار اسناد خزانه اسلامی توسط وزارت، به منظور واگذاری به طلبکاران، با سررسید تا سه سال، با حفظ قدرت خرید و با رعایت موارد ذیل انجام می شود:
الف-بازه زمانی محاسبه حفظ قدرت خرید متناسب با شرایط قرارداد فی مابین و از زمان اتمام مهلت درج شده در قراردادها برای پرداخت مطالبات با مسئولیت و تایید رئیس دستگاه اجرایی / مقام مجاز از جانب وی (موضوع ماده ۵۳ قانون محاسبات عمومی کشور)، آغاز شده و پایان آن، تاریخ سررسید اسناد خزانه اسلامی می باشد. در خصوص سایر مواردی که فاقد قرارداد بوده و یا در قراردادهای مربوط بازه زمانی مشخصی برای پرداخت تعیین نشده است و همچنین برای مطالبات سازمان تامین اجتماعی بابت کسور، بازه زمانی محاسبه حفظ قدرت خرید از زمان صدور حواله برای هر یک از صورت وضعیت ها یا صورت حسابهای صادره طلبکاران توسط رییس دستگاه اجرایی / مقام مجاز از جانب وی، تا تاریخ سررسید اسناد خزانه اسلامی می باشد.
تبصره ۱- مواردی که با اعلام و تایید رئیس دستگاه اجرایی / مقام مجاز از جانب وی، از هرگونه افزایش بابت خسارت تاخیر تادیه برخوردار شده یا می شوند، صرفا مشمول محاسبه حفظ قدرت خرید از تاریخ واگذاری تا سررسید اسناد می باشند و لذا خسارت تاخیر تادیه، صرفا تا زمان واگذاری اسناد قابل تعیین است.
تبصره ۲- در صورتی که بازه زمانی محاسبه حفظ قدرت خرید، کمتر یا بیشتر از یکسال سپری شده باشند، با همان نرخ ذکر شده متناسب با دوره زمانی (روزشمار) به مبلغ بدهی مسجل اضافه می شود.
در پایان اضافه می نماید به استناد مصوبه شماره ۵۱۲۹۲ /ت ۴۳۴ مصوب ۲۴ شهریور ۱۳۶۶ هیات محترم وزیران “مصوبات هیات وزیران که وزارتخانه ها، سازمانها و موسسات دولتی و وابسته به دولت مامور اجرای آن هستند ولو آنکه در روزنامه رسمی منتشر نشده و یا نگردند همچنین مصوبات طبقه بندی شده (محرمانه – خیلی محرمانه – سری – بکلی سری) از تاریخ ابلاغ به وزارتخانه یا سازمان دولتی که مصوبه به عنوان آن صادر شده لازم الاجرا است. در صورتی که هیات وزیران بر حسب مورد ترتیب خاصی برای زمان اجرای مصوبه مقرر نموده یا بنمایند مصوبه مزبور از تاریخ مقرر لازم الاجرا است.
مهدی بنانی
رئیس مرکز مدیریت بدهی و دارایی های مالی عمومی