آشنایی با فعالیت صنفی سندیکای شرکت های ساختمانی
هفتاد سال آبادانی و مسئولیت پذیر
تشکلی که امروز به نام سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران شناخته می شود با بیش از ۷۰ سال قدمت کهنسال ترین تشکل صنفی کشور است. اگر ثبت رسمی این تشکل را با نام « سندیکای شرکتهای ساختمانی » تولد اسمی آن بدانیم نامه شماره ۲۷۸۵۱ ثبت کل اسناد و املاک تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۲۶ را نشان می دهد و اگر واقعیت تشکیل عملی آن را بپذیریم باید سالیانی به عقب برگردیم، که هنوز قانون کار در ایران وجود نداشت.
به هر حال سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران که در سال ۱۳۲۶ به طور رسمی ثبت گردید، در طول این سال ها حتی یک روز هم از فعالیت باز نایستاده است. این تشکل مانند هر سازمان صنفی و اجتماعی دیگر فراز و نشیب هایی داشته ولی هیچگاه در حمایت از آبادانی و سازندگی کوتاهی نکرده است. اگرچه امروز بسیاری از بنیانگذاران اولیه و بسیاری از سازندگان سال های گذشته روی در نقاب خاک تیره کشیده اند ولی ساختمان های گوناگون، پل ها، راه های آهن، شوسه و سدها که در آن روزگاران بدون داشتن ابزار و وسایل مکانیکی و فقط با همت و کوشش شبانه روزی مهندسان و کارگران ایرانی ساخته شده اند هریک همچون بنای یادبودی برای این عزیزان در جای جای میهن، خودنمایی می کنند. هنوز بازماندگان برومند مدیران برخی از آن شرکتها چراغی را که پدرانشان برافروخته اند روشن و نورانی نگه داشته اند و هنوز سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران همه ساله از پیش کسوتان سازنده که خدمات پنجاه ساله داشته اند تجلیل و قدردانی می نماید.
به هر حال سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران که با مشارکت شرکتهایی که از تعداد انگشتان دودست تجاوز نمیکرد بنیاد نهاده شد، به حلقه اتصال هزاران شرکتی تبدیل گردید که به دست مهندسان ایرانی و برای آباد کردن کشور تاسیس شدند و تا به امروز به عنوان قلب تپنده سازندگان کشور لحظه ای از تپیدن باز نایستاده است.
در تمام دوران جنگ تحمیلی که اعضاء سندیکا با مشکلات طاقت فرسایی روبرو بودند سندیکا با حفظ تشکل و ارائه خدمات حقوقی و فنی رسالت خود را در امر سازندگی در کنار رزمندگان جبهه ها انجام داده است.
امروز به همت سازندگان و پیمانکاران سرتاسر کشور انجمن شرکتهای ساختمانی و تاسیساتی در بیست و نه استان تشکیل شده اند که هرکدام به عنوان بازوی فعال در خدمت سازندگان استان خود به انجام وظیفه مشغولند و به این ترتیب سندیکای شرکتهای ساختمانی نه تنها به بیش از پانصد و پنجاه عضو مستقیم خود بلکه با بیش از چهارده هزار عضو انجمنهای استانی در سراسر کشور به طور غیر مستقیم خدمات فنی و حقوقی مورد نیاز را ارائه میدهند.
سندیکای شرکتهای ساختمانی به عنوان یکی از بزرگترین تشکلهای صنفی کشور برای انجام هرچه بهتر رسالت خود از سازمانی به شرح زیر سود میبرد:
- هیات مدیره مرکب از ۱۶ عضو اصلی و علی البدل که مدیریت امور سندیکا را به عهده داد.
- هیات بازرسان مرکب از سه عضو که بر امور مالی و حقوقی سندیکا نظارت میکند.
- دبیر سندیکا که امور اجرایی سندیکا را اداره میکند.
- خزانهدار که مسئول امور مالی سندیکا میباشد.
- کمسیونهای فنی، قوانین و مقررات، تحقیق و توسعه، عضویت ، اقتصاد، حقوقی، ماشین آلات، رسته آب متشکل از اعضای هیات مدیره که به عنوان بازوان هیات مدیره و دبیر سندیکا خدمات خویش را در اختیار سندیکا قرار میدهند.
- کمسیون انتشارات که مسئولیت انتشارات سندیکا از جمله نشریه پیام آبادگران را به عهده دارد و نشریه مزبور را به عنوان ارگان آبرومند و شایستهای برای سازندگان کشور در اختیار بیش از صدهزار خواننده در تمام ارگانهای دولتی و بخش خصوصی قرار میدهد.
- دفاتر کارشناسی در حوزه های فنی، حقوقی، قوانین، بیمه، رتبه بندی، صلاحیت ایمنی و مشاوران که به نیازهای اعضای سندیکا پاسخ میدهند و دوش به دوش ارگانهای دولتی در تدوین و تنظیم آییننامه ها و مدارک مرتبط با امر سازندگی مشارکت مینمایند.
- گروه کارشناسان مجرب و ورزیده که سندیکا برحسب نیاز در کارهای تحقیقاتی و پژوهشی خود از خدمت آنان سود میبرد.
- ستاد آموزش ایمنی که بر اساس توافق نامه منعقد شده سندیکا با معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای آموزش و ترویج فرهنگ ایمنی در صنعت احداث با مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار در راستای برگزاری دوره های آموزش ایمنی مورد نیاز برای دریافت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاری و تسهیل امور به اعضای سندیکا و شرکتهای فعال در حوزه صنعت احداث خدمات ارائه می نماید.
لازم به ذکر است خدمات کلیه مدیران و نمایندگان شرکتها و اعضاء هیات مدیره و بازرسان سندیکا به طور افتخاری ارائه میگردد.