سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران هفتاد سال است که به صورت مدون و با پیشرفت دانش روز بشری و در فرازونشیبهای پیش رو، متولی احداث و آبادانی کشور عزیزمان ایران است. قدرشناسی و تعریف از هفتاد سال مدیریت و همکاری ارزشمند اعضای این سندیکا در قالب یک نکوداشت، کاری است که
دست اندرکاران مدیریت سندیکا قصد انجام آن را به واقعیت رسانده اند و ما شاهد شکل گیری این رویداد تاریخی در زمستان سال جاری خواهیم بود.
حال به بهانه این نکوداشت خلاصه فعالیتهایی که تا کنون در این زمینه انجام شده است به اختصار تقدیم میکنیم و بدین وسیله از تمامی اعضای محترم سندیکا، به خصوص افراد صاحب سخن دعوت مینماییم برای هرچه بهتر شدن این نکوداشت ما را در این مسیر ارزشمند یاری رسانند و مدد ما باشند برای به یاد ماندن
این یادمان نیک.
تاریخ و مکان نکوداشت:
نکوداشت در تاریخ نهم بهمن ماه سال یکهزاروسیصدو نود و هفت خورشیدی، در تالار بین المللی قلم در مجموعه کتابخانه ملی ایران و از ساعت ۱۶ الی ۲۲ برگزار خواهد شد.
برنامه نکوداشت شامل:
شامل سخنرانیها، تقدیر از چهرههای ماندگار صنعت ساخت، پرده برداری از سردیس چهرههای ماندگار و تندیس نکوداشت، پخش کلیپ هفتادسالگی سندیکا، اجرای موسیقی زنده، پذیرایی و صرف شام خواهد بود.
کتاب نکوداشت:
مشتمل بر تاریخچه سندیکا، معرفی ادوار هیات مدیره، سخن بزرگان، مقالات تخصصی، تقدیرنامهها و عکسهای سازههای استوار خواهد بود) که در دست تهیه است و از صاحبان نظر دعوت مینماییم فایل word نظرات و مقالات خود را برای درج در این کتاب به نشانی پست الکترونیکی نکوداشت ۷۰SB@ACCO.IR نکوداشت ارسال فرمایند.
کلیپ نکوداشت:
که در بردارنده مصاحبههای حضوری؛ چهرههای شناخته شده این صنعت و تاریخچه ای از فعالیتهای اعضای سندیکا است و هم اینک در مرحله تدوین قرار دارد. در ادامه سخنانی چند از این بزرگان که به صورت خلاصه شده تحریر شده است که تقدیم میشود.
نظرات برخی از مدیران و پیشکسوتان سندیکا درباره برگزاری نکوداشت هفتادمین سال تاسیس سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران
مهندس بهمن دادمان
رییس محترم هیات مدیره سندیکا و رییس هیات مدیره شرکت پورنام.
ایشان به تفکیک انجمنهای مختلف از دل سندیکا در دهه هفتاد اشاره نمودند و پی گیری اتحاد و برگشت انجمنها و سندیکاهای تفکیک شده را به دامان سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران را یک عمل مبارک نامیده و امیدوارند، سندیکا مجدداً به جایگاه والا و توانمند خود به تمامی معنا باز گردد و بقای اعضای سندیکا را در شرایط کنونی خواستار بودند.
مهندس منوچهر ملکیانی فرد
عضو هیات مدیره سندیکا و مدیرعامل شرکت ایران بورگه.
ایشان این بزرگداشت را از برجسته ترین افتخارات جامعه سازندگی کشور دانسته و افتخار سندیکا را گردش در حول محور منافع ملی میدانند. و همفکری را مقدم بر رقابت در سازندگی و آبادانی ایران ارزیابی نموده و در رسیدن به این هدف، کاهش در زمان اجرا و افزایش کیفیت را یکی از اهداف اصلی سندیکا میدانند. مهندس ملکیان فرد خود را شاگرد زنده یاد استاد احمد حا میاز اساتید برجسته دانشکده فنی دانشگاه تهران دانسته و سخنی از ایشان را شعار سازندگی ایران معرفی نمودند که عبارت است از ” هر ایرانی که قلبش برای ایران نتپد، بهتر است که هرگز نتپد”.
مهندس محمد عطاردیان
عضو هیات مدیره سندیکا و عضو هیات مدیره شرکت توفان.
مهندس عطاردیان موفقیت سندیکا را در گرو حضور اعضای متحد، یک پیمان و بدون تفرقه دانستند و با یاد از بزرگان صنعت ساختمان و به نام اساتید گرانقدر این صنعت در گذشته هم چون مهندس اعلم، مهندس جفرودی، مهندس اصغر زاده، مهندس نهاوندیان و … اشاره نمودند و ادامه راه آنها را اقتدار سندیکا دانستند. ایشان آرزو دارند، ایرانی آباد، آزاد، مستقل و یک جامعه دمکرات و متمدن و نه متجدد داشته باشیم.
مهندس علی آزاد
دبیر انجمن شرکتهای راهسازی ایران و مدیرعامل شرکت فرعی راه
از مهم ترین تاثیرات این نکوداشت، شـــناساندن بزرگان صنعت ساخت به متخصصین و مهندسین جوانی است که در امر آبادانی و سازندگی ایران قدم پیش نهاده اند. ایشان اعتقاد دارند، در آبادانی ایران شرکتهای پیمانکاری ساختمان نقش سرباز را داشته و این را باید بدانیم که سازندگی ایران چهار ستون دارد، یکی سازمان برنامه و بودجه، دوم کارفرمایان کشور همانند وزارت خانهها و نهادهای دولتی و مردمی، سوم مهندسین مشاور که در به وجود آمدن طرحها و نظارت بر حسن اجرای آن همکاری میکنند و چهارم پیمانکاران هستند که سرمایه پولی و اعتباری مملکت را به سرمایههای زیرساختی تبدیل میکنند. ایشان راه را اولین زیرساخت توسعه و همانند رگ در بدن انسان میدانند و آبادانی هر مکانی را در توسعه راههای آن مکان تعریف میکنند.
مهندس بیژن سعیدآبادی
نایب رییس هیات مدیره سندیکا و نایب رییس شرکت بام راه.
ایشان نگاه حاکمیت دولتی به نهادهای مدنی و صنفی را در کارآمدی این نهادها بسیار تاثیر گذار دانسته و وابستگی مدیریت کلان دولتی به پول نفت را در مسیر توانمند شدن اعضای سندیکا مثبت ارزیابی ن میکنند. ایشان هم چنین جایگزینی ثروت نیروی انسانی متخصص به جای ثروت فروش نفت خام را از اهداف اتاق بازرگانی، سندیکا و اعضای آن برای پیشرفت ایران تعریف کرده و اصول تجارت آزاد در صنعت ساخت را به جهت پیشرفت و توسعه یافتگی مهم ارزیابی میکنند. آقای مهندس سعیدآبادی آرزو دارند شرایطی فراهم شود تا استعدادهای ایرانی به جای خروج از ایران، در ایران بمانند و در راه رشد و توسعه ایران عزیز فعالیت نمایند.
مهندس محمد علی پورشیرازی
بازرس سندیکا و عضو هیات مدیره شرکت چالدران
مهندس پورشیرازی تاکید دارند که صنعت احداث ارتباط مستقیم با اقتصاد، فرهنگ و فعالیتهای فردی و همگانی دارد و این صنعت را با ۲۶۱ حرفه مرتبط میدانند. ایشان اجتماع شرکتهای ساخت در قالب یک سندیکا را باعث رشد و ارتقا سطح شرکتها دانسته و با اشاره به دوران قبل از انقلاب که سندیکا به طور مستقیم|
در فعالیت اعضای خود نظارت و حتی در بعضی از موارد دخالت داشت، این عمل را سازنده و مفید خواندند. هم چنین تاکید دارند ادامه دهندگان این حرفه و مهندسین جوان این صنعت باید بیشتر به کاربردی بودن دانش خود توجه داشته باشند تا موفقیت را نصیب خود و دیگران نمایند.
مهندس سالار علیاری
خزانه دار هیات مدیره سندیکا و مدیرعامل شرکت اویول.
ایشان نقطه شروع توسعه در یک کشور را فعالیت در صنعت احداث و ایجاد زیرساختهای سازندگی میدانند و اعتقاد دارند سندیکا و اعضایش این زیرساختهای اولیه و استوار را در جای جای ایران به درستی و با توان بالا اجرا نمودهاند. مهندس علیاری دانش آکادمیک را در این صنعت بسیار مهم دانسته و مطالعات بین المللی و محاسبات مهندسی در صنعت ساخت را مدیون دانش فارغ التحصیلان رشتههای مهندسی دانشگاههای معتبر خواندهاند. ایشان آرزو دارند جوانانی که قصد ادامه راه این اعضا را دارند، باید دارای دانش روز و آگاه به مسائل فنی و بالاخص علاقه مند به این رشته باشند. ایشان ماندگاری در حرفه ساخت را در ایران تعریف شده نمیدانند و امیدوارند شرایطی ایجاد شود تا صنعت احداث به صنعت اول کشور تبدیل گردد.