مرکز مدیریت بدهی و دارایی های مالی عمومی وزارت امور اقتصاد و دارایی در پاسخ به نامه سندیکا با موضوع محاسبه حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی نامه ای مکتوب ارسال نمود. در پاسخ ارائه شده نکات بسیار مهمی در خصوص نحوه محاسبه بازه زمانی حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی ارائه شده است که باید مورد توجه کلیه فعالین حوزه صنعت احداث علی الخصوص پیمانکاران قرار گیرد.
جناب آقای گلابتونچی
دبیر محترم سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران
با سلام؛ بازگشت به نامه شماره ۶۱۳۲۲-۹۸ مورخ ۲۱ مهر ۱۳۹۸ در خصوص بازه زمانی محاسبه حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی، در همین ارتباط به پیوست نامه شماره ۱۳۴۲۲۵/۵۶ مورخ ۷ مهر ۱۳۹۸ اداره کل نظارت بر اجرای بودجه برای اطلاع و اقدام لازم ارسال می گردد.
مهدی بنانی / رئیس مرکز
جناب آقای سیفی راد
رئیس محترم هیات مدیره شرکت مهندسی پروژه های آب و نیروی ایران (پانیر)
با سلام و احترام؛ بازگشت به نامه شماره ۹۸-۹۲۷ /۱۵۲/ پ مورخ ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ در خصوص “نحوه اعمال بازه زمانی محاسبه حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی با لحاظ نمودن شرایط عمومی پیمان” به استحضار می رساند:
بر اساس ماده ۳۷ شرایط عمومی پیمان، در آخر هر ماه پیمانکار بر اساس فهرست بهای منضم به پیمان مبلغ صورت وضعیت را محاسبه و آن را در آخر هر ماه به مهندس ناظر تسلیم می نماید. مهندس مشاور پس از کنترل صورت وضعیت پیمانکار، آن را در مدت حداکثر ده روز از تاریخ دریافت از سوی مهندس ناظر، برای کارفرما ارسال می نماید. کارفرما نیز صورت وضعیت های کنترل شده را پس از اعمال کسور قانونی و کسور متعلقه طبق پیمان، باقیمانده مبلغ قابل پرداخت به پیمانکار را حداکثر ظرف مدت ده روز از تاریخ وصول صورت وضعیت با صدور چک به نام پیمانکار پرداخت می نماید. از طرفی به موجب تبصره ۱ ماده ۲ آیین نامه اجرایی اصلاحی بند هـ تبصره ۵ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، بازه زمانی محاسبه حفظ قدرت خرید متناسب با شرایط قرارداد فی مابین و از زمان اتمام مهلت درج شده در قراردادها برای پرداخت مطالبات با مسئولیت و تایید رئیس دستگاه اجرایی / مقام مجاز از جانب وی (موضوع ماده ۵۳ قانون محاسبات عمومی کشور) آغاز شده و پایان آن تاریخ سررسید اسناد خزانه می باشد.
با عنایت به موارد فوق چنانچه در متن قرارداد یا موافقتنامه تنظیمی فی مابین کارفرما و پیمانکار مهلتی جهت پرداخت مطالبات درج نشده باشد، شرایط عمومی پیمان حاکم بر قرارداد می باشد و به موجب ماده ۳۷ آن، کارفرما صورت وضعیت کنترل شده از سوی مهندس مشاور را رسیدگی کرده و پس از کسر وجوهی که بابت صورت وضعیت موقت قبلی پرداخت شده است و همچنین اعمال کسور قانونی و کسور متعلقه طبق پیمان، باقیمانده مبلغ قابل پرداخت به پیمانکار را حداکثر ظرف ۱۰ روز از تاریخ وصول صورت وضعیت پرداخت می کند. بر این اساس بازه زمانی محاسبه حفظ قدرت خرید اسناد خزانه اسلامی موضوع بند “هـ” تبصره ۵ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، بیست روز پس از زمان تسلیم صورت وضعیت از طرف پیمانکار شروع و پایان آن نیز تاریخ سررسید اسناد خزانه اسلامی می باشد.
غلامرضا امین رفتاری / مدیرکل اداره نظارت بر ارجرای بودجه معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور