آیین امضای تفاهمنامه تأمین سه هزار میلیارد تومان منابع مالی بازسازی و نوسازی مناطق آسیبدیده از سیل فروردین ماه ۱۳۹۸ با استفاده از منابع داخلی بانکها، با حضور دکتر محمدباقر نوبخت معاون رییسجمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با شرکت مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی در محل این سازمان برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی، روابطعمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر محمدباقر نوبخت در این مراسم اظهار داشت: براساس برآورد قرارگاه سازندگی بالغ بر ۳۸ هزار میلیارد تومان به ابنیه، زیرساختها و اموال مردم در این سیل فراگیر و ویرانگر خسارت وارد شد و برای تأمین منابع لازم بهمنظور جبران خسارتهای وارد شده، تقسیم کار ملی صورت پذیرفت .
وی افزود: از این عدد مقرر شد در حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان از محل ردیفهای بودجه که عمده آن از ردیفهای دولتی است، تأمین شود و این روند در شرایطی رخ میدهد که ملت بزرگوار ایران در شرایط غیر عادی و تحت شدید ترین و بیسابقهترین و بی رحمانه و ناجوانمردانهترین تحریمهای تاریخ است.
دکتر نوبخت در ادامه اظهار داشت: ۱۵ هزار میلیارد تومان هم قرار شد از محل تسهیلات بانکی پرداخت شود.
به گفته دکتر نوبخت، سه هزار میلیارد تومان بهمنظور جبران خسارتها در مناطق سیل زده از طریق خزانه تخصیص یافته است و باقیمانده آن هم که به تصویب رسیده، پرداخت خواهد شد.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به رقم ۱۵ هزار میلیارد تومانی که مقرر شده است بهمنظور جبران بخشی از خسارتهای وارد شده به مناطق سیلزده از طریق نظام بانکی انجام پذیرد، گفت: کار و مأموریتی که نظام بانکی پذیرفته است، بسیار سنگین و قابل تقدیر است .
معاون رییسجمهور در ادامه سخنان خود با غیرمنصفانه توصیف کردن انتقاداتی که از نظام بانکی میشود، گفت: من به عنوان یک مقام مسوول و به عنوان عضو شورای پول و اعتبار و با اطلاعات و احاطه کاملی که به روند فعالیتهای نظام بانکی دارم، اعلام میکنم که در حق بانکها بیانصافی میشود، بانکها در هر شرایطی در کنار دولتها بودهاند و با رعایت امانت، وظایف خود را به درستی انجام دادهاند .
دکتر نوبخت با استثنا کردن آن بخش از موسسههای غیر مجازی که در مورد سپردههای مردم امانت را رعایت نکردهاند، گفت : دولت در حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان جبران ضرر و زیان این موسسات غیر مجاز را که به مردم خسارت وارد کرده بودند، پرداخت کرد.
وی افزود: من در حضور اصحاب رسانه اعلام می کنم که جوسازیها بر علیه نظام بانکی، غیرمنصفانه است و راه به جایی نخواهد برد و نظام بانکی دغدغه اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران و رفاه مردم و توسعه کشور را دارد و در جریان سیل ویرانگر و بی سابقه فروردینماه سال جاری هم پیشتاز کمک به مردم آسیب دیده بود .
گزارش مذکور حاکی است که در این جلسه ، دکتر سیدحمید پورمحمدی معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور هم اظهار داشت: جلسه امضای تفاهمنامه حاضر در پیگیری نشستهای مشترکی انجام میپذیرد که با مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی برای مشارکت در کمک به مناطق سیلزده و بازسازی زیرساختهای خسارت دیده از سیل فروردین ماه سال جاری داشتهایم و بانکها به صورت خودجوش و داوطلبانه پیشتاز کمک به مردم شدند.
وی افزود: بانکها در نهایت سخاوت و انعطاف همکاری کردند و ۱۷ بانک اعلام آمادگی خود را ابراز کردند و سازمان برنامه و بودجه کشور هم به نمایندگی از دولت، اصل و فرع تسهیلاتی را که نظام بانکی بهعنوان تسهیلات در مناطق سیلزده پرداخت میکند، تقبل خواهد کرد و در بودجه سنواتی، بازپرداخت آن را پیشبینی خواهد کرد. گفتنی است از این مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد تومان توسط بانکهای دولتی و ۱۲۰۰ میلیارد تومان توسط بانکهای خصوصی تأمین خواهد شد.
دکتر پورمحمدی در ادامه اظهارات خود گفت : غیراز تعهداتی که بانکها درقالب تفاهمنامه متقبل شدهاند، کمکهای بلاعوض را هم برای ساخت و مرمت مدارس مناطق آسیبدیده از سیل پذیرفتهاند که پرداخت کنند.