سفیر ایران در عراق و در جمع پیمانکاران ایرانی مطرح کرد:
حمایت از پیمانکاران ایرانی با اتخاذ سیاست واحد
پیمانکاران ایرانی حاضر در عراق که با روند قابل قبولی در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی فعال بودند با ورود داعش به عراق با مشکلات فراوانی روبرو شدند با این همه توصیه دولت را پذیرفتند و همچنان در عراق ماندند، روز شنبه ۱۷ اردیبهشت جلسه ای با حضور محمد کاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی در عراق تشکیل شد تا پیمانکاران ایرانی به بیان مسائل و مشکلات جاری خود در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی به کشور عراق بپردازند. دیداری که طی آن سفیر ایران در عراق از اتخاذ سیاست واحد برای حمایت از پیمانکاران ایرانی خبر داد.
در آغاز این نشست دکتر گلابتونچی دبیر سندیکا و پیمانکاران فعال در عراق به تشریح وضعیت صدور خدمات فنی و مهندسی در عراق پرداختند. در ادامه محمد کاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی در عراق، با تبریک به مناسبت عید سعید فطر عنوان کرد: بسیار خوشحال شدم از همت بلند ایرانی و کارهای سختی که به دست پیمانکاران انجام شده است. همزمان از حجم مشکلاتی که دوستان دارند متاسف شدم. من با این مشکلات بیگانه نبودم اما طی ۱۱ سال گذشته بیشتر در حوزه مسائل سیاسی و امنیتی فعال بودم و وارد مسائل اقتصادی نشدم. اما امروز که این مسئولیت را بر دوش دارم قطعا یکی از دغدغه های جدی من اقتصاد کشورم و تلاش برای رفع مشکلات کسانی است که در این عرصه فعالیت می کنند.
وی افزود سالها پیش توئیتی از وزیر دیدم که می خواستند شرکتی ایرانی را خلع ید کنند اما حسی ملی مرا وادار کرد که جلوی این کار را بگیرم و عنوان کردم باید از شرکت ایرانی حمایت شود. با تماس های من تعدادی از نمایندگان مجلس کمیته ای تشکیل دادند که با بازدید و ابراز رضایت از عملکرد شرکت مزبور خواهان ادامه کار شرکت در پروژه شدند.
وی تصریح کرد: این روزها که رئیس جمهور عنوان کردند اولویت کار اقتصادی در کشور همسایه مخصوصا عراق است و برای همین بنده با احساس مسئولین وارد عرصه شدم. به نظر من هم علیرغم مشکلات باید کار در عراق را ادامه دهیم چرا که ظرفیت کار عمرانی در عراق بسیار زیاد است و باید از آن استفاده کنیم، البته فساد هم وجود دارد و در اغلب موسسات عراقی ریشه دوانده است.
وی با اشاره به لزوم حمایت از پیمانکاران عنوان کرد: آقای اردوغان به ایران آمد اما در ضیافت نهار که آقای جهانگیری همتای ایشان بودند ننشست و گفت تا مشکل فلان شرکت مرا حل نکنید من سر میز غذا نمی نشینم. یک مسئول باید این گونه از نیروی انسانی، مهندسان و ارزآوران خود حمایت کنند. تجار عراقی می گویند ما لوازم ایرانی را دوست داریم اما بازرگان ایرانی با ما خوب تا نمی کند. چرا؟ چون بازرگان ایرانی توسط مسئولان حمایت نمی شود و برای همین رفتار متفاوتی دارد. ترکیه به بازرگان خود می گوید اگر تاجر عراقی ۲۵ درصد از پول را داد ۱۰۰ درصد کالا را به او واگذار کن، اگر مشکلی هم پیدا کردی من حمایت ات می کنم. اما تاجر ایرانی توسط مسئول خود حمایت نمی شود و می گوید تا ۱۰۰ درصد پول را ندهید کالا را نمی دهم.
وی تاکید کرد: دولت باید تمام قد از فعالان اقتصادی حمایت کند. من این نکته را به وزیر اقتصاد گفتم که تا از این فعالان اقتصادی حمایت نشود آنها دلگرم نمی شوند. ایشان به آقای خاندوزی گفتند اگر فعالان اقتصادی ۱۰درصد کار پیشرفت داشته باشند ما مشکلات بیمه و مالیات و … آنها را حل می کنیم که بنده عنوان کردم برای دلگرمی این فعالان باید سند و مدرکی مانند مصوبه دولتی در این مورد وجود داشته باشد. من با اتاق بازرگانی هم درباره مشکلات موجود در عراق صحبت کردم که آنها صحبت از اتاق داوری کردند. موضوعی که باید درباره آن به طور جدی بحث شود.
سفیر ایران در عراق تصریح کرد: بعد از جنگ اوکراین و بعد از فروش نفت وضعیت مالی عراق بهتر شده است. عراقی ها به دلیل مشکلات مالی قبلی خود دنبال سرمایه گذار هستند، هیچ وقت بودجه عمرانی نداشتند، اخیرا ۲۲ میلیارد دلار در بودجه عمرانی خود گنجانده اند و بیشتر دنبال سرمایه گذار هستند که دوستان پیمانکار باید به این نکته توجه کنند. بنده هم تمام توان و تلاش خود را برای پیگیری و رفع مشکلات شما به کار خواهم گرفت. من با آقای رئیس جمهور ملاقاتی خواهم داشت و در نظر دارم بحث داشتن سیاست واحد اقتصادی در کشور و حمایت از پیمانکاران و بازرگانان ایرانی را با اتخاذ سیاست واحد که را مطرح کنم که بسیار مهم است.