حضور سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران در نمایشگاه صنعت برق
پیام باقری: حضور سندیکای شرکتهای ساختمانی در نمایشگاه صنعت برق، تجلی همصدایی در بین تشکل های احداث و انرژی است
بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق تهران به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای تجاری و صنعتی در حوزه برق و انرژی از تاریخ ۳ تا ۶ آبان ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد. یکی از نکات جالب توجه این رویداد حضور سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران، در کنار سندیکای صنعت برق، در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق تهران بود که نشان از اراده و عزم این تشکل ها برای تعامل بیشتر و همصدایی در حوزه احداث و انرژی داشت. برای آگاهی از کم و کیف این حضور، و آشنایی با دیدگاه دکتر پیام باقری، رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران در زمینه همصدایی تشکلها، گفتگوی کوتاهی با ایشان داشتیم.
- با سپاس از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید، لطفا از اهمیت برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق تهران و نقش سندیکای صنعت برق در برپایی این نمایشگاه بگویید.
دوره حاضر بیست و چهارمین دوره از نمایشگاه بینالمللی صنعت برق تهران است. از سال گذشته سندیکای صنعت برق، طی تفاهمی با وزارت نیرو، اجرای نمایشگاه را بر عهده گرفت و امسال، دومین سالی است که سندیکای برق با همراهی وزارت نیرو اقدام به برگزاری این نمایشگاه کرده است. استقبال از نمایشگاه بسیار قابل توجه بوده، و گردهمایی خانواده صنعت برق فرصت خوبی برای مذاکره و تعامل با مسئولان وزارت نیرو و ارائه دستاوردها و عرضه توانمندیها بوده است. این نمایشگاه زمینه ساز خوبی است که تشکلهای بخش خصوصی توان هماهنگی و قدرت انسجام خود را در بستر نمایشگاهی نشان دهند. امروز شاهد رشد روند رشد کمی و کیفی این نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته هستیم چنانچه بیش از ۵۰۰ شرکت ایرانی و بیش از ۱۰۰ شرکت خارجی در این نمایشگاه حاضر هستند.
- چنان که مستحضر هستید ۱۴ آبان روز بزرگداشت بیستمین سال تاسیس شورای هماهنگی تشکل های مهندسی، صنفی و حرفه ای کشور است. بسیار مایلیم نظر جنابعالی را در زمینه اهمیت یکصدایی تشکل ها، همچنین جایگاه شورای هماهنگی در صنعت احداث و انرژی بدانیم.
در شرایط کنونی که موانع و مشکلات در مسیر فعالیت اقتصادی، نسبت به گذشته بیشتر شده است، یکی از نقاطی که بخش خصوصی باید بیش از قبل به آن بپردازد هم افرایی، همکلامی، و هم نوایی در بین تشکل ها است. تشکلها برآمده از بنگاههای اقتصادی هستند که انسجام و اجتماع آنها توان گفتگو و گفتمانسازی را بیشتر میکند. یکی از نمادهای این انسجام حضور سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران به عنوان یکی از سندیکاهای استخواندار و قدیمی در کنار سندیکای صنعت برق، در نمایشگاه حاضر به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای حوزه احداث و انرژی است. امروزه بین سندیکای صنعت برق و سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران تعامل سازندهای وجود دارد که بخشی از این ارتباط سازنده با حضور سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران در نمایشگاه حاضر متجلی شده است.
شورای هماهنگی تشکل های مهندسی، صنفی و حرفهای کشور هم با وجود ۱۸ تشکل عضو آن، بستر بسیار مناسبی برای هم افزایی تشکلها، پیگیری موضوعات مشترک، ارائه راهکار برای مسائل و مشکلات موجود در حوزه احداث و انرژی و رسیدن به یک گفتمان مشترک است. امیدوارم این درک صحیح در زمینه فعالیتهای تشکلی ایجاد شود که هر چقدر تشکلها بیشتر در کنار هم باشند، توان و قدرت بیشتری پیدا خواهند کرد.
- این روزها صحبت از ناترازی در حوزه آب، و برق، انرژی و … است. توجه به توانمندی تشکل ها تا چه اندازهای میتواند دولت را برای حل این مشکلات یاری کند.
تشکل ها در نسلهای جدید خود، از ماموریتهای موضوعمحور به سمت ماموریتهای راهکارمحور سوق یافتهاند. امروزه تشکل ها در زمینه موضوعات مرتبط با حوزه خود فقط طرح موضوع نمیکنند و اقدام به ارائه راهکار نیز مینمایند. تکیه کردن به تشکل هایی که حرفی برای گفتن دارند، راه حلی برای مشکل دارند، خلق محتوا میکنند و فعالیت های پژوهشی را مبتنی بر تجربه اعضای خود به پیش میبرند، میتواند کمک موثری به دولت نماید تا ناترازی را در حوزههای مختلف مدیریت کند.
بیگمان بحران ناترازی برق نیز راهکار مخصوص به خود را دارد. البته این راهکارها خلق الساعه نیستند، چرا که مشکل یک شبه به وجود نیامده که انتظار حل یک شبه آن را داشته باشیم اما میتوانیم از طریق راهکارهای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت، در گام اول رشد ناترازی را متوقف کنیم و در ادامه، ناترازی را در مسیری نزولی هدایت کنیم. تشکلها در این باره ظرفیت خوبی دارند و توجه دولت یا مقامات تصمیمگیر به این ظرفیت، آثار خوبی برای اقتصاد کشور به ارمغان خواهد آورد. تجربه به من نشان داده، هر جا که بخش خصوصی در کنار دولت قرار گرفته شاهد بروز و ظهور اتفاقات خوبی در اقتصاد کشور بودهایم.
- در طی سالهای اخیر شاهد موفقیت روزافزون سندیکای صنعت برق در پیگیری مطالبات اعضای آن بودهایم تا جایی که این تشکل از طرف اتاق بازرگانی نیز به عنوان یکی از تشکلهای تراز اول مورد تقدیر قرار گرفت. به نظر جنابعالی اتخاذ چه رویکردی این تشکل را به جایگاه قابل قبول کنونی رسانده است.
اسلاف ما سنگ بنای این سندیکا را گذاشتند، ما نیز با پاسداشت زحمات آنها، و در راستای پیگیری اهداف آنان تلاش کردیم به اعضای خود و استفاده از ظرفیت آنها توجه کنیم. تلاش ما همگرا کردن اعضا در راستای اهداف سندیکا بود. ضمن این که به موضوع شفافیت و انضباط کاری اعتقاد داریم. یکی از اهداف مهم سندیکای ما تقویت بخش پژوهشی و تحقیقاتی بود تا ضمن خلق محتوا، قادر به ارائه راهکار باشیم.
ما بر این اعتقاد بودیم، و البته اعتقاد راسخ داشتیم که فعالیت تشکلی در حوزه اقتصادی میتواند در راستای منافع ملی باشد، و با همین دیدگاه به فعالیت های خود ادامه دادیم و در جهت بهبود عملکرد خود کوشیدیم. من معتقدم چنین ظرفیتی در بین تمام تشکل ها وجود دارد و کافی است به تقویت برخی جنبه ها که مورد غفلت قرار گرفته بپردازیم.
- و سخن آخر؟
بسیار خوشحالم از این که سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران به ما افتخار داد و با قرار گرفتن در کنار ما و حضور در این نمایشگاه مهم، عزم موجود در تشکل ها را برای همگرایی و همکلام شدن به نمایش گذاشت. امیدوارم همه تشکل های حاضر در حوزه احداث و انرژی با همین عزم و اراده در کنار هم بایستند تا گام های بزرگی در راستای توسعه اقتصادی کشور برداریم.