دوره آموزشی آییننامه طبقهبندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران برگزار شد
دوره آموزشی «آییننامه طبقهبندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران» روز دوشنبه ۳۱ مرداد ماه در سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران برگزار شد. در این دوره آموزشی که دومین دوره آموزشی سندیکا در سال ۱۴۰۱ بود آییننامه طبقهبندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران، تغییرات که طبق بخشنامه سازمان برنامه و بودجه، و آخرین اصلاحات هیات وزیران در این آئین نامه صورت گرفته بود بررسی شد.
مدرس این دوره آموزشی خانم مهندس نسرین اوجاقی رئیس واحد تشخیص صلاحیت سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران بود، و در بخش دوم این کارگاه آموزشی آقای مهندس ناصر بالار معاون اسبق تشخیص صلاحیت پیمانکاران سازمان برنامه و بودجه کشور توضیحاتی تکمیلی در زمینه آئین نامه تشخیص صلاحیت و نکات کلیدی آن ارائه داد.
در آغاز این کارگاه آموزشی دکتر ایرج گلابتونچی دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران با بیان این که برگزاری کارگاه های آموزشی یکی از دغدغه های اساسی سندیکا بعد از فروکش کردن کرونا بوده تا ضمن ایجاد هم افزایی بین شرکتهای عضو سندیکا، در راستای ارتقا و توانمند کردن شرکتهای عضو خود گام بردارد، عنوان کرد: یکی از وظایف مهم سندیکا پیگیری مسائل مهم کسب و کار در حوزه پیمانکاری از جمله تشخیص صلاحیت است که در این باره جلسات متعددی با سازمان برنامه و بودجه، نظام فنی و اجرایی و واحد تشخیص صلاحیت سازمان داشته ایم. یکی از کارهای مهم در این حوزه تفاهم نامه ای است که با سازمان برنامه و بودجه استان تهران داریم و طبق آن بررسی پرونده های تشخیص صلاحیت پایه ۳ و ۴ و ۵ را انجام می دهیم و فقط صدور گواهی نامه توسط این سازمان انجام می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از ادامه مذاکرات با این سازمان جهت واگذاری بررسی پرونده های رتبه ۱ و ۲ به سندیکای شرکتهای ساختمانی خبر داد و ابراز امیدواری کرد با تحقق این خواسته گام بزرگی در جهت رفع مشکلات پیمانکاران در حوزه تشخیص صلاحیت برداشته شود.
مدرس این دوره خانم اوجاقی رئیس واحد تشخیص صلاحیت سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران بود که در آغاز کارگاه آموزشی عنوان کرد: آییننامه طبقهبندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران با بخشنامه ای که در مهر ماه ۱۳۹۹ ابلاغ شد و پس از آن با اصلاحات هیات وزیران در آذر ۱۴۰۰ تغییراتی داشت که بخش های سختگیرانه آن اجرایی شده بود اما تا تیرماه امسال بر روی سامانه اعمال نشده بود، که در نهایت با زحمات سازمان و پیگیری تشکل ها به صورت عملیاتی بر روی سامانه سازمان اجرا شد. این تغییرات اگرچه جوابگوی همه نیازهای پیمانکاران نبود اما گره گشای بسیاری از مسائل و مشکلات همکاران ما در حوزه تشخیص صلاحیت و رتبه بندی بود.
مهندس اوجاقی که عضو کمیته تشخیص صلاحیت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی و حرفهای کشور است در ادامه به مواردی مانند تعریف رشته ها، معیارهای تشخیص صلاحیت و تغییرات روی داده در آن با توجه به بخشنامه سازمان برنامه و بودجه و مصوبه هیات وزیران پرداخت که علاقمندان می توانند مشروح این مباحث را در ماهنامه پیام آبادگران مطالعه نمایند.
در بخش دیگری از این کارگاه آموزشی مهندس ناصر بالار معاون اسبق تشخیص صلاحیت پیمانکاران سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: در سال های اخیر هم و غم ما این بوده است که به بنگاه های اقتصادی اشتغالزا در حفظ رتبه آنها کمک کنیم. البته در زمینه شرکتهای رتبه ۵ تلاش کردیم وزن این پایه را بالا ببریم تا شرکت هایی که حداقل ۲۰ درصد تجربه کاری روز را دارند وارد این حرفه شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: سه معیار ارزشیابی، تشخیص صلاحیت و توان مالی مدنظر ما است، در بخش تخصص و تجربه نیز هر چند سال یک بار مبنای جداول امتیاز دهی تغییر می یابد. توان مالی هم با توجه به اظهارنامه بررسی می شود که در بخشنامه جدید اظهارنامه یکی از ۴ سال منتهی به گواهینامه معیار بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به جدول شاخص های تشخیص صلاحیت سال ۱۴۰۰ پیمانکاران عنوان کرد: جدول شاخص ها نیز هر سال بر اساس جدول میانگین وزنی تغییر می یاید که شاخص های سال ۱۴۰۱ به زودی اعلام خواهد شد. با این تغییرات ظرفیت کاری پایه های مختلف نیز تغییر خواهد یافت. این ضرایب البته با میانگین تغییرات فهارس بها در ارتباط است.
این کارگاه آموزشی با توضیحات تکمیلی مدرسان و برنامه پرسش و پاسخ ادامه یافت که علاقمندان می توانند مشروح آن را در ماهنامه پیام آبادگران مطالعه فرمایند.