در چهارمین دوره آموزشی سندیکا بررسی شد:
نحوه ورود و بررسی پروندههای تشخیص صلاحیت پیمانکاران در سامانه ساجات
کارگاه آموزشی « نحوه ورود و بررسی پروندههای تشخیص صلاحیت پیمانکاران در سامانه ساجات» روز دوشنبه، ۰۹ آبان ماه در سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران برگزار شد. در این کارگاه آموزشی که چهارمین دوره از دوره های آموزشی سندیکا در سال جاری بود، مهندس نسرین اوجاقی، رئیس واحد تشخیص صلاحیت سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران به تشریح نحوه ورود و بررسی پروندههای تشخیص صلاحیت پیمانکاران در سامانه ساجات پرداخت.
در آغاز این دوره آموزشی، دکتر ایرج گلابتونچی دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران با اشاره به این نکته که کارگاه آموزشی حاضر، بخش دوم کارگاه آموزشی با عنوان «آییننامه طبقهبندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران» است که ۳۱ مرداد ماه در سندیکا برگزار شده بود، تصریح کرد: تشخیص صلاحیت از موارد چالش برانگیز برای شرکتها است، بر همین اساس و با توجه به بازخورد اعضا، لازم دیدیم بخش دوم این کارگاه آموزشی را با تاکید بیشتر بر روی نکات عملیاتی برگزار کنیم تا تاثیر بیشتری در بهتر شدن کارکرد اعضا در طی مراحل تشخیص صلاحیت داشته باشد.
وی افزود: چنان که مستحضرید بررسی پرونده های رتبه ۳ و ۴ و ۵ در سندیکا صورت می گیرد واین امر نشان از تسلط همکاران ما در دبیرخانه سندیکا به امور تشخیص صلاحیت دارد، علاوه بر این سندیکا ارتباط خوبی با واحد تشخیص صلاحیت سازمان برنامه و بودجه کشور دارد که می تواند نقش سندیکا را در گره گشایی از برخی ابهامات و موارد مبتلا به شرکتهای پیمانکاری پررنگ تر کند.
دبیر سندیکا تصریح کرد: بازخوردها، سوالات و درخواست های شما از سندیکای خودتان، ما را ترغیب می کند که دوره های مورد درخواست شما را برگزار کنیم. برگزاری این دوره ها به صورت حضوری و حتی مجازی امکان پذیر است، اگرچه دوره های حضوری امکان تعامل بیشتر را فراهم می کند و سطح تاثیرگذاری را بالا می برد. بی تردید تحلیل و برداشت شما برای تداوم و بهبود کیفیت این دوره ها حائز اهمیت فراوانی است.
گلابتونچی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگرچه شرایط پیمانکاری کشور روز به روز سخت تر می شود و شرکتهای زیادی از چرخه آبادانی کشور خارج می شوند، اما سندیکا به عنوان خانه سازندگان تلاش می کند با همکاری دبیرخانه و پشتیبانی هیات مدیره خود، گره گشای مشکلات اعضا باشد. بی شک برگزاری دوره های آموزشی و اطلاعات رد و بدل شده در آنها باعث تسهیل در فرآیند کار پیمانکاران می شود.
دبیر سندیکا در پایان تاکید کرد: ما با امید به بهتر شدن شرایط اقتصادی کشور و فضای کسب و کار فعالیت های خود را ادامه می دهیم و با همین امید کارگاه های آموزشی مورد درخواست اعضای خود را برگزار می کنیم.
در ادامه این دوره آموزشی، خانم مهندس نسرین اوجاقی رئیس واحد تشخیص صلاحیت سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران نیز عنوان کرد: در دوره آموزشی پیشین موضوع آئین نامه تشخیص صلاحیت و تغییرات آن را مطرح کردیم، در این دوره به شکل عملی تر، نحوه ورود و بررسی پروندههای تشخیص صلاحیت پیمانکاران در سامانه ساجات را بررسی خواهیم کرد. البته در اینباره آنچه مورد تاکید من است توجه به دیدگاه کارشناسی است که در نهایت پرونده شرکت شما را بررسی خواهد کرد، چرا که توجه به نقطه نظرات و نحوه عمل کارشناسان باعث می شود پرونده های شما در مدت زمان کمتری به نتیجه برسد.
عضو کمیته تشخیص صلاحیت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی و حرفهای کشور عنوان کرد: از بزرگترین معضلات شرکتها در حوزه تشخیص صلاحیت طول کشیدن زمان بررسی پرونده است که بخشی از آن به سازمان برنامه و بودجه و بخشی از آن مربوط به ما پیمانکاران است که در ثبت اطلاعات و مدارک لازم دقت کافی را نشان نمی دهیم.
نسرین اوجاقی در ادامه این کارگاه آموزشی که نزدیک به ۳ ساعت طول کشید مباحث مربوط به نحوه ورود و بررسی پروندههای تشخیص صلاحیت پیمانکاران در سامانه ساجات را تشریح کرد و پرسش حاضران در این زمینه را پاسخ داد.