رئیس هیات مدیره سندیکا تشریح کرد؛
شرایط دشوار سازندگی در روزگار کنونی
رئیس هیات مدیره سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران ضمن اشاره به شرایط دشوار سازندگی در روزگار کنونی، عنوان کرد: در فضای غیررقابتی حاکم بر عرصه اقتصاد، آخرین امیدهای صنعت پیشران تولید در خطر از دست رفتن است. بسیاری از شرکت های عمرانی در شرایط موجود چنان تحلیل رفته اند که دارایی های مستقیم و سرمایه های انسانی خود را از دست داده اند.
مهندس بهمن دادمان در مجمع عمومی عادی سالیانه سندیکا که روز دوشنبه ۱ بهمن برگزار شد تصریح کرد: شرایط حاکم بر فضای کسب و کار در یک سال گذشته به دلیل استمرار تحریم ها، به سرانجام نرسیدن برجام، افزایش جهشی قیمت ها که متاثر از افزایش نرخ ارز بود، عدم جوابگویی تعدیل برای جبران هزینه های پروژه، و همچنین عدم ایفای به موقع تعهدات کارفرمایان، اوضاع بسیار سخت و توان فرسایی را برای اعضای محترم سندیکا و همکاران ما در صنعت احداث رقم زده است. البته با وجود این شرایط نیز سازندگان کشور امید خود را از دست نداده بودند و با تجربه ناشی از سال ها کار طاقت فرسا و تلاش مستمری که جزئی از ماهیت سازندگان است به راه خود ادامه می دادند.
وی افزود: متاسفانه امید فعالان صنعت احداث به رهایی از بند تحریم ها و خروج از وضع سنگین گرانی و تورم که در سالیان گذشته صنف احداث را تحت تاثیر قرار داده بود، با کاهش بودجه های عمرانی، روند نزولی تخصیص بودجه عمرانی، و کمتر شدن پروژه های زیر ساختی کمرنگ شد. ادامه اوضاع نیز شرایط را برای اعضای صنف وفعالان بخش خصوصی سخت و فرسایشی و همراه با بیکاری نموده است. بسیاری از شرکت ها و اعضا در شرایط موجود چنان تحلیل رفته اند که دارایی های مستقیم و سرمایه های انسانی خود را از دست داده اند. با کمال تاسف باید گفت در فضای غیررقابتی حاکم بر عرصه اقتصاد آخرین امیدهای بخش خصوصی فعال و صنعت پیشران تولید در خطر از دست رفتن است.
بهمن دادمان افزود: شرایط کنونی صنعت احداث سخت ترین وضعیت در طی سال های گذشته بوده است. به نظر میرسد رویکرد حاکم بر کشور رویکرد توسعه ای نیست و به تبع آن عمران و آبادانی در اولویت قرار ندارد. به همین ترتیب فعالان عرصه سازندگی از دو منظر تحت فشار هستند. آن هایی که کار دارند، پول ندارند و آنهایی هم که کار ندارند در شرف اضم حلال سازمان کاری خود هستند. هر دوی این شرایط مانند دو تیغه قیچی عمل میکنند و از ظرفیت مهندسی کشور میکاهند.
وی افزود: پیمانکارانی که در حال حاضر درگیر پروژه جاری هستند با افزایش و جهش قیمت ها، غیر قابل پیشبینی بودن شرایط آتی بازار روبرو هستند، برای همین از دولت انتظار دارند در زمینه پرداخت های به موقع وفای به عهد داشته باشد. متاسفانه طبق آخرین اطلاع من، در مورد تخصیص و پرداخت منابع عمومی بودجه سال ۱۴۰۲ با پرداخت صفر مواجه بوده ایم و تنها بخشی از مطالبات آن هم در تعداد محدودی از پروژه ها که جزو پروژه های مصوب سفر استانی بوده اند پرداخت صورت گرفته است. باقی پروژه ها همچنان بلاتکلیف هستند که سندیکا وظیفه خود میداند از دولت بخواهد تکلیف این مطالبات را مشخص نماید.
وی گفت: از طرفی پیمانکارانی که سازمان کاری تشکیل داده اند و سرمایه، ماشین آلات، تضامین و نیروی انسانی آن ها در پروژه های نیمه تمام درگیر است، از دولت درخواست دارند که با توجه به هزینه های نگهداری چنین پروژه هایی اقدام به تعیین تکلیف آن ها نماید.
وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: در شرایط کنونی تنها راه رفع گرفتاری های عمدهای که با آن دست به گریبان هستیم توجه به خرد جمعی، همدلی، و عمل مشترک در چهارچوب تشکل های تخصصی است.