کارگاه آموزشی تشخیص صلاحیت و رتبه بندی شرکت های پیمانکاری برگزار شد
کارگاه آموزشی «تشخیص صلاحیت و رتبه بندی شرکت های پیمانکاری» روز دوشنبه ۹ بهمن ماه در سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران برگزار شد. در این کارگاه آموزشی که با حضور مهندس ناصر بالار، معاون سابق تشخیص صلاحیت پیمانکاران سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد مباحثی در زمینه ضوابط تشخیص صلاحیت، آخرین رویه های اجرایی در تشخیص صلاحیت پیمانکاران، نحوه کار با سامانه ساجات، دستورالعمل های برخورد با تخلف پیمانکاران و … ارائه شد.
مهندس بالار در آغاز این دوره آموزشی عنوان کرد: کاربرد تشخیص صلاحیت، تعیین توان فنی، مهندسی، مالی و اجرایی عوامل دست اندرکار اجرای پروژه¬های عمرانی به منظور برگزاری عادلانه مناقصات و اجرای با کیفیت و مطلوب پروژه های عمرانی است. معیارهای این تشخیص صلاحیت نیز شامل ارزشیابی، توان مالی، و تجربه و تخصص شرکت های پیمانکاری است.
وی با اشاره به ظرفیت کار در حرفه پیمانکاری عنوان کرد: کارهای در حال اجرا است که ظرفیت آزاد پیمانکار را اشغال می کند. اما در زمینه کارهای انجام شده یا گذشته، پیمانکار می تواند با ارائه صورت وضعیت، مفاصاحساب، صورتجلسه تحویل موقت، یا نامه کارفرما مبنی بر پیشرفت ۹۵ درصدی کار، ظرفیت شرکت خود را برای کارهای آتی باز کند. در زمینه کارهای خاتمه یافته نیز با ابلاغ ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان به پیمانکار است که همکاری کارفرما و پیمانکار به صورت توافقی خاتمه می یابد و بخشی از ظرفیت پیمانکار آزاد می شود.
بالار در بخش دیگری از این کارگاه آموزشی تصریح کرد: سه مورد از قراردادهایی که ظرفیت پیمانکار را اشغال نمی کنند و در عین حال امتیازآور هستند شامل پروژه های صدور خدمات فنی و مهندسی، پروژه های مشارکت عمومی-خصوصی، و قرارد با بخش خصوصی است. البته سازمان برای امتیاز دهی در مورد قرارداد با بخش خصوصی، نامه کارفرما را قبول ندارد و از پیمانکار مفاصا یا اظهارنامه دارایی را مطالبه می کند.
در ادامه این کارگاه آموزشی که بیش از ۴ ساعت به طول انجامید، مباحثی در زمینه سابقه رتبه¬بندی در ایران، رشته¬ها و زیررشته¬های پیمانکاری، معیارهای تشخیص صلاحیت، نحوه استفاده از سامانه ساجات، نکات مهم در پرونده های پیمانکاری، تخلفات پیمانکاری و … ارائه شد.