دیدار هیات مدیره سندیکا با دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید: بیش از ۱۲ گروه از ۲۲ گروه صنعتی وابسته به صنعت ساخت و ساز هستند
هیات مدیره سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران روز دوشنبه ۱۹ آذر ماه میزبان دکتر محمدباقر آقا علیخانی، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، آقای سیفالهی، مشاور حقوقی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، و آقای افشار کارشناس ستاد تسهیل بودند تا با بیان مسائل و مشکلات موجود در فضای کسب و کار صنعت احداث، برای رونق این صنعت و گشایش بیشتر در صدور خدمات فنی و مهندسی راهکارهایی ارائه دهند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه صنعت احداث، صد در صد تولیدی است، عنوان نمود: بیش از ۱۲ گروه از ۲۲ گروه صنعتی وابسته به صنعت ساخت و ساز هستند، که نشان میدهد رونق این صنعت، به فعال شدن سایر صنایع و پیشرفت اقتصادی منجر خواهد شد.
در آغاز این نشست، دکتر ایرج گلابتونچی دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ضمن خیر مقدم به دبیر ستاد تسهیل و همراهان ایشان، و با اشاره به تاریخچه سندیکا و شرکتهای فعال در حوزه صنعت احداث، عنوان نمود: ظرفیت بزرگی از توان مهندسی در کشور ایجاد شده است که با تعلل در اقدامات لازم برای فعال شدن آن، در آیندهای نزدیک شاهد بیکاری نیروهای خبره مهندسی کشور یا مهاجرت آنها خواهیم بود.
وی با بیان اینکه رفع مشکلات حوزه ساخت و ساز از مهمترین اولویتهای کنونی کشور است، عنوان نمود: مشکلات صنعت احداث در داخل کشور، شامل مشکلاتی در نوع پرداخت به پیمانکاران، مشکل صدور ضمانت نامه بانکی، مشکلات حوزه تامین اجتماعی و امور مالیاتی، مشکلات ناشی از تعریف و تفکیک واژه «خدمات» و «تولید» و عدم شمول تسهیلات تولید به خدمات، مشکل تامین تجهیزات ماشینآلات عمرانی، صدور اجراییه و توقیف اموال از سوی قوه قضاییه و … است.
وی افزود: مشکلات ما در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز شامل مشکلات مربوط به بازاریابی و شرکت در مناقصات، تأمین ارز لازم برای کاریابی و انجام خدمات مناقصه، مشکلات مربوط به عقد قرارداد، تهیه ضمانت نامه، مشکلات بانکی ناشی از تحریمهای ظالمانه، مشکلات گمرکی و دریافت ویزای کار و مجوز خروج از کشور، عدم وجود مشوقهای لازم برای فعالین این حوزه (از سال ۱۳۸۸)، تغییر نرخ ارز در کشور، تفاوت شرایط پرداخت و بازپرداخت تسهیلات به فعالین این حوزه نسبت به دیگر صادرکنندگان و تولیدکنندگان و … است.
دبیر سندیکا عنوان کرد: صنعت احداث کشور پیشران اقتصادی و توسعه زیرساخت کشور و از پایه های اصلی رشد و توسعه اقتصادی و موثر در تولید میباشد اما نگاه تبعیض آمیز قانونگذار و مقامات اجرائی و سازمانهای متولی باعث شده، این صنعت در فرایندی به نام تفکیک واژه «تولید» و«خدمات»، از تسهیلات و حمایت های لازم محروم گردد.
وی افزود: به نظر میرسد حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی در ایران متولی مشخصی ندارد و لازم است رئیس جمهور محترم که توجه ویژهای به وفاق ملی دارند، در میان معاونتهای موجود دولت یک معاونت از بخش خصوصی نیز قرار دهند تا مسائل این حوزه را پیگیری کند.
در ادامه این نشست اعضای هیات مدیره سندیکا نیز به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند و به مشکلاتی مانند رویه نادرست سازمانهای بازرسی و نظارتی، عدم رعایت قوانین مصوب و تفسیر به رای آنها، مشکلات ناشی از قانون مشاغل سخت و زیانآور، مشکلات موجود در مشارکتهای عمومی-خصوصی، و …اشاره کردند.
در ادامه این نشست دکتر محمدباقر آقا علیخانی، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید نیز با اشاره به اینکه از مشکلات صنعت احداث و فراز و نشیب صدور خدمات فنی و مهندسی کشور آگاه است، عنوان نمود: بیش از ۱۲ گروه از ۲۲ گروه صنعتی وابسته به صنعت ساخت و ساز هستند که نشان میدهد رونق این صنعت، به فعال شدن سایر صنایع و پیشرفت اقتصادی منجر خواهد شد. در حال حاضر نیز رفع مشکلات صنعت ساخت و ساز که موتور محرکهای برای بیش از نصف تولید کشور است یکی از اولویتهای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید است.
دکتر علیخانی با اشاره به مشکلات موجود در فضای کسب و کار صنعت احداث و عزم ستاد تسهیل برای رفع آنها عنوان کرد: برای اینکه یک هواپیما قادر به پرواز باشد، پیش از هر کاری لازم است سوخت کافی به آن بدهیم تا از زمین بلند شود. وقتی هواپیما از زمین بلند شد توان اوج گرفتن و رقابت را پیدا میکند. ما نمیتوانیم از بخش خصوصی بخواهیم به تنهایی این کار را انجام دهد و ضروری است که دولت زیرساخت رقابتی لازم را ایجاد کند.
دکتر علیخانی با بیان این که صنعت احداث، صد در صد تولیدی است، عنوان نمود: در تعاریف رایج، فرایند ترکیب و ورود مواد و غیرمواد مختلف برای ساخت کالا، ارائه خدمت یا رسیدن به خروجیهای مورد نظر را تولید میدانند. با این تعریف، کسی نمیتواند یک پروژه ساختمانی را تولیدی ندادند. البته هر فعالیت تولیدی خدمات مربوط به خود را دارد، بنابراین صنعت ساخت و ساز در قدم اول باید تولیدی بودن خود را جا بیاندازد و پس از آن به معرفی خدمات مرتبط با تولید خود بپردازد. ما در ستاد تسهیل صنعت شما را تولیدی میدانیم.
وی تاکید کرد: کار ما در ستاد تسهیل راهگشایی برای تولید کشور است. وظیفه ما نه تنها رسیدگی موردی به مشکلات واحدهای تولیدی بلکه شناسایی قوانین مخل کسب و کار است. در مجموع میتوان گفت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، به دنبال اثرگذاری در بخش تولید است. از شما هم خواهشمندم مسائل و مشکلات خود را دستهبندی کنید، تا در نشست ویژهای برای رفع آنها چارهاندیشی شود.
وی تاکید کرد: ستاد تسهیل آمادگی کامل برای بررسی و چارهاندیشی در زمینه مشکلات صنعت شما را دارد. شما میتوانید پیشنهادات خود را در زمینههای مختلف از جمله جایگاه، روند کار، و وظایف متولی مورد نظر برای صدور خدمات فنی و مهندسی ارائه دهید.