تهران- ایرنا- رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بودجه ۹۸ سعی می کنیم به جای اختصاص قیر به پیمانکاران، پول آن به صورت نقد در اختیار پیمانکاران قرار گیرد.
وی اظهارداشت: اما گزارش ها حاکی از آن بود که از این تخصیص قیر به پیمانکاران در طرح ها کمتر استفاده می شد به طوری که سرنخ آنها را در خروج قیر از کشور شاهد بودیم. با این وجود به دلیل این که واگذاری قیر، قانون است وزارت نفت آن را اجرا می کرد که نوعی رانت تلقی می شود.
نوبخت با بیان این که استفاده از قیر به عنوان بخشی از منابع اعتباری که به پیمانکاران می دهیم درست نیست، گفت: به جای اینکه قیر را به جای اعتبارات در اختیار پیمانکاران قرار دهیم، می توانیم اجازه دهیم این قیر را شرکت های مرتبط از طریق وزارت نفت صادر کنند و درآمد حاصل از آن را به طرح های عمرانی به صورت ریالی کمک کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در بودجه ۹۸ سعی می کنیم برای پیشرفت طرح های عمرانی و جلوگیری از آثار سوء این موضوع، وزارت نفت قیر را صادر کند و پول آن به صورت نقدی در اختیار طرح ها قرار گیرد.
** پارسال ۱۹۰۰ پروژه نیمه کاره پایان یافت
نوبخت درباره جزئیات طرح های نیمه کاره دولتی، گفت: سال گذشته حدود یک هزار و ۹۰۰ پروژه نیمه کاره از طریق مشارکت بخش عمومی و خصوصی پایان یافت.
وی افزود: قرار نیست که این طرح ها را بفروشیم بلکه با مشارکت بخش غیردولتی، انجام می دهیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: در مصوبه سران قوا این امکان وجود دارد برای اینکه طرح ها را اقتصادی و به صرفه کنیم بخشی از کاربری جانبی این طرح ها را تغییر دهیم که این کار در حال انجام است.
وی تصریح کرد: بیش از چهار هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری که سازمان برنامه و بودجه باید انجام دهد قرار شده است که بخش غیردولتی انجام دهد.
نوبخت گفت: تا ۱۲ مهر ماه امسال ۲۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح های عمرانی از خزانه پول پرداخت شده در حالی که این رقم سال گذشته هفت هزار میلیارد تومان بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تاکید کرد: منابع ما محدود است به جای تقسیم قطره چکانی بین ۷۶ هزار پروژه، طرح های موثری که در سال ۹۷ به بهره برداری می رسند را شناسایی کرده و منابع را به این طرح ها تخصیص می دهیم.