کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی طی نامه ای از سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران جهت حضور در جلسه ۱۱ آذرماه این کمیسیون و بررسی وضعیت اجرایی پروژه های جاری کشور و دلایل تعطیل شدن آنها دعوت بعمل آورد. بر این اساس جناب آقای مهندس سعید آبادی نائب رئیس هیات مدیره سندیکا و جناب آقای مهندس عطایی عضو شورای عالی سندیکا به عنوان نمایندگان سندیکا معرفی و در این جلسه حاضر شده و با ارائه دو نامه تنظیم شده سندیکا با محتوای اقدامات کوتاه مدت خطاب به آقای دکتر تاجگردون ریاست کمیسیون تلفیق و اقدامات بلند مدت خطاب به آقای دکتر لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی در جهت پیشگیری از ادامه تعطیلی کارگاه ها در مرحله اول و سپس رهایی از وضعیت نابسامان اقتصادی کشور پیشنهادات سندیکا را ارائه نمودند.
جناب آقای دکتر قانع فر و دو تن از همکاران سازمان مدیریت نیز در این جلسه حضور داشتند.
بند دوم دستور جلسه با موضوع تبادل نظر در مورد مشکلات طرح های عمرانی با نمایندگان سازمان مدیریت و سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران تنظیم گشته بود.
نمایندگان سندیکا در این نشست ضمن طرح مشکلات اقتصاد کلان کشور و بطور خلاصه راهکارهای برون رفت از وضعیت اقتصادی حاضر اعلام داشتند در صورت باز کردن گره های موجود و حمایت از بخش خصوصی، این بخش با اطلاع از محدودیت های مالی دولت، آمادگی دارد طرحهای زیربنائی کشور را اجرا کنند. از جمله موضوعات طرح شده می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- ناکارآئی بخشنامه تعدیل و اینکه استفاده از دستورالعملهای مربوطه در دوران بی ثباتی اقتصادی قابلیت اجرا ندارد
- پرداخت مطالبات از طریق اوراق و مشکلات مربوطه
- آثار نرخ ارز بر عوامل
- افزایش قیمت حمل
- افزایش انواع مواد، مصالح ، تجهیزات، ماشین آلات، قطعات یدکی
- فاصله حداقل ۳۰ درصدی ضرایب تعدیل ابلاغی با هزینه های واقعی کارها بر اساس آمار و اطلاعات موجود
- مشکلات انتقال ارز و هزینه گزاف آن
تشریح مسائل و مشکلات مطرح شده در نامه های تنظیمی به دکتر تاجرگردون و دکتر لاریجانی مندرج شده است.
همچنین جناب آقای دکتر قانع فر در دفاع از اقدامات انجام شده در ارتباط با ابلاغ شاخص های موقت تعدیل و اینکه این شاخص ها در تعامل نزدیک با تشکلهای صنفی ذیربط تهیه شده عنوان داشتند که از بین ۲۰۰۰ عامل، بدلیل ضیق وقت و تسریع در ابلاغ شاخص های موقت، انحصارا ۱۵۰ قلم از عوامل را در تهیه شاخص ها مدنظر قرار داده اند. همچنین بمنظور رعایت احتیاط، ۸۰% نرخ عوامل را در تنظیم شاخص های تعدیل موقت در نظر گرفته اند و نرخ متوسط تعدیل موقت را برابر با ۲۴% اعلام داشتند.
همچنین ایشان اظهار داشتند در صدد تنظیم شاخص های قطعی که تا یک ماه دیگر ابلاغ خواهند شد بوده و در تنظیم این شاخص ها، اثار تمامی ۲۰۰۰ عامل دخیل در برآورد هزینه فعالیتها را در نظر گرفته و اعلام داشتند که در تنظیم شاخص های تعدیل قطعی، ضریب ۸۰% حذف و اظهار نمودند که تعدیل قطعی شهریورماه حدود ۴۰% خواهد بود، ضمن انکه شاخص های تعدیل، مادام که شرایط اقتصادی ثبات لازم را نیابد، بصورت ماهیانه ابلاغ خواهد شد. از سوی دیگر در تنظیم شاخص های تعدیل فعالیت های ارز بر، نرخ ارز را نرخ “نیما” در نظر می گیریم که البته برای رفع این نقیصه باید راهکاری اندیشید. همچنین اعلام داشتند که سازمان فکر می کند که شاخص های قطعی با هزینه های واقعی مطابقت کند.
پس از تبادل نظر های صورت گرفته توسط حاضرین در این نشست ریاست کمیسیون اعلام داشتند بیش از ۹۰% بودجه عمرانی سال ۹۷ بصورت اوراق است. بودجه عمرانی سال ۹۸ با ۱۰۰% اوراق بسته خواهد شد که بطور عمده اوراق دو ساله و بیشتر است. سازمان هزینه اوراق را در نظر نمی گیرد. چنانچه پیمانکاری در پیشنهاد خود هزینه اوراق را لحاظ کند، بطور کل پیشنهاد وی باطل اعلام می شود که مراتب مورد تائید اقای دکتر قانع فر نیز قرار گرفت.
ایشان فرمودند نرخ تنزیل اوراق را در هزینه پروژه ها باید لحاظ نمود. همچنین دکتر مصری اعلام داشتند کاربرد بخشنامه تعدیل فعلی در شرایط بی ثبات جایز نبوده و درست نمی باشد.
دکتر تاجگردون با تایید پیشنهاد آقای مهندس عطایی عنوان نمودند که باید قبل از ابلاغ شاخص های تعدیل، جلسه مشترکی را با حضور تعدادی از نمایندگان کمیسیونهای تلفیق و عمران مجلس، نمایندگان سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران و سایر تشکلها بهمراه نمایندگان سازمان برنامه باید هماهنگ و برگزار گردد و دعوت از نمایندگان سازمان بازرسی و دیوانعالی نیز باید در این نشست صورت پذیرد.