اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران طی نامه ای اعلام نموده است که قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب ۱۳ آبان ۱۳۹۷ که با انقضای مدت مربوطه از اول آذر ۱۳۹۹ اجرایی شده است دارای موارد مهمی است که توجه به آن حائز اهمیت می باشد.
با توجه به تکلیفی که در مواد ۸ و ۹ آن تصریح شده است، سامانه ای تحت عنوان صیاد توسط بانک مرکزی ایجاد شده است و سامانه مذکور به نحوی خواهد بود که صدور هر برگه چک مستلزم ثبت هویت دارنده، مبلغ و تاریخ مندرج در چک برای شناسنامه یکتای برگه چک توسط صادرکننده در این سامانه می باشد و امکان انتقال چک به شخص دیگر توسط دارنده تا قبل از تسویه آن، با ثبت هویت شخص جدید برای همان شناسه یکتای چک امکان پذیر خواهد بود.
همچنین مبلغ چک را نباید از اختلاف سقف اعتبار مجاز و تعهدات چکهای تسویه نشده بیشتر باشد و تسویه چک صرفا در سامانه تسویه چک (چکاوک) طبق مبلغ و تاریخ مندرج در سامانه و در وجه دارنده نهایی چک بر اساس استعلام از سامانه صیاد انجام خواهد شد.
در صورتی که مالکیت آنها در سامانه صیاد ثبت نشده باشد، مشمول این قانون نبوده و بانکها مکلفند از پرداخت وجه آنها خودداری نمایند و صدور و پشت نویسی در وجه حامل نیز ممنوع شده است.
لازم به ذکر است، چکهایی که تاریخ صدور آنها قبل از زمان مذکور باشد، تابع قانون زمان صدور می باشد.