سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران
- جامع ترین تشکل صنفی شرکتهای مهندسی ایران
- مورد اعتماد بخش خصوصی و دولت، مسئولیت پذیر و پیگیر
- بیش از ۷۰ سال فعالیت مستمر و تاثیرگذار
- دارای اعضای خاص و کاملا خصوصی
- تشکلی هم افزا، پویا و با تجربه تلاش اعضای خود در سالهای سخت تاریخی کشور
کهنسال ترین تشکل صنفی کشور
در نیمه دهه بیست خورشیدی، درست پس از پایان جنگ جهانی دوم سازندگی کشور با سه رویداد مهم روبرو گردید. این رویداد ها که در سال ۱۳۲۵ پایه ریزی شد طی هفتاد سال گذشته به نوبه خود نقش اساسی در برنامه های توسعه عمرانی کشور ایفا کرده اند.
این رویدادها از یک سو ضرورت و نیاز دوران پس از جنگ و از جانب دیگر نشان از خرد و هوشمندی مردانی بود که در شرایط بحرانی آن زمان به کمک دولت برخواستند و سازندگی را با همگرایی، نهادینه و نظاممند نمودند.
تدوین و تصویب قانون کار در اردیبهشت ۱۳۲۵ توسط هیات وزیران و متعاقب تاسیس وزارت کار در مردادماه همان سال اولین رویداد بود. این وزارتخانه قبلا در وزارت پیشه و هنر در قالب اداره کل کار انجام وظیفه میکرد.
متعاقب قانونمند شدن کار رویداد دیگری در همین سال، با همت و اراده جمعی از فرهیختگان پیشرو در امر سازندگی و با شناخت مسئولیت های خطیر مهندسان در شرایط پس از جنگ شکل گرفت. این فرهیختگان سر سرفراز گردهم آمدند و به تجمیع توانمندی های خود پرداختند. اولین تشکل رسمی صنفی خصوصی کشور بدین ترتیب پایه گذاری شد و در اسفند ماه سال ۱۳۲۶ پس از ثبت حقوقی به نام «سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران» رسما شروع به فعالیت نمود. هماینک و پس از قریب به هفتاد سال پایداری و استمرار سندیکای شرکتهای ساختمانی نشان از رویکرد مسئولیت پذیر و متکی بر منافع ملی مهندسانی بوده است که سازندگی کشور را به دور از همه فراز و نشیب ها و بحران ها نصب العین قرار دادند و تاکنون ادامه داده اند.
و رویداد سوم در سال ۱۳۲۵ نقطه عطفی در برنامهریزی است. اولین برنامه توسعه کشور توسط گروهی مشاور برنامه ریزی صورت گرفت که به دعوت دولت به ایران آمده بودند و برنامه هفت ساله توسعه اول را تنظیم نمودند. در سال ۱۳۲۷ نهاد برنامه ریزی کشور همزمان با تصویب برنامه هفت ساله اول به عنوان نظارت و مراقبت در اجرای برنامه با ساختار یک شورای عالی، هیات نظارت و یک مدیرعامل پایهگذاری شد. این نهاد طی قریب به ۷۰ سال گذشته با ساختارها و ماموریتهای برنامه ریزی، بودجه بندی، مدیریت و نظارت پنج برنامه توسعه بعد از انقلاب را به عهده داشته است.
آنچه بر نهادهای فوق طی قریب به هفتاد سال، گذشته است همان جریان تلخ سیاسی اجتماعی و اقتصادی معاصر است. به تبع این شرایط نهادهای برنامه و بودجه و وزارت کار هم ساختار و هم ماموریت های متفاوتی را به عهده داشتهاند.
سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران در تمام این مدت علیرغم تغییر نام و چالش ها در مقاطعی از دوران حیات خود، رویکرد و ماموریت سندیکایی خود را حفظ کرده است. به طوریکه پس از انقلاب در اجرای اهداف عالیه خود بدون دسترسی بدون دسترسی به دانش و فن خارجی به یاری دولت شتافته و تمام توان خود را در خدمت جنگ و عمران و سازندگی قرار داده است.
زیبایی کار در این بود که پس از جنگ تحمیلی ویرانگر، رادمردان این سندیکا بسان پیشکسوتان پیشگام خود و با همان رویکرد به منافع ملی و مسئولیتپذیری راهبردی خود در اجرای برنامههای عمران و توسعه کشور، پرتلاش و مصمم شرکت نمودند.
رادمردان دوره سازندگی تمام چالش های ناشی از جنگ و تحریم را تبدیل به فرصت نمودند تا ایران عزیز با اتکا به اراده، تلاش و تخصص مردان فرهیخته خود نه تنها در راه توسعه و آبادانی کشور خودکفا شود بلکه تخصص و کارکشتگی مهندسان سختکوش خود را در بازارهای بینالمللی به رخ جهانیان بکشد. این مهم میسر نبوده است مگر به یمن مردان امروز سندیکا که هماینک خود به قدمت و همسال سندیکا و امانتدار میراث پرارج پیشکسوتان خود هستند.
سندیکای شرکتهای ساختمانی به عنوان یکی از بزرگترین تشکلهای صنفی کشور برای انجام هرچه بهتر رسالت خود از سازمانی به شرح زیر سود میبرد:
- هیات مدیره مرکب از ۱۶ عضو اصلی و علی البدل که مدیریت امور سندیکا را به عهده داد.
- هیات بازرسان مرکب از سه عضو که بر امور مالی و حقوقی سندیکا نظارت میکند.
- دبیر سندیکا که امور اجرایی سندیکا را اداره میکند.
- خزانهدار که مسئول امور مالی سندیکا میباشد.
- کمسیونهای فنی، قوانین و مقررات، تحقیق و توسعه، عضویت ، اقتصاد، حقوقی، ماشین آلات، رسته آب متشکل از اعضای هیات مدیره که به عنوان بازوان هیات مدیره و دبیر سندیکا خدمات خویش را در اختیار سندیکا قرار میدهند.
- کمسیون انتشارات که مسئولیت انتشارات سندیکا از جمله نشریه پیام آبادگران را به عهده دارد و نشریه مزبور را به عنوان ارگان آبرومند و شایستهای برای سازندگان کشور در اختیار بیش از صدهزار خواننده در تمام ارگانهای دولتی و بخش خصوصی قرار میدهد.
- دفاتر کارشناسی در حوزه های فنی، حقوقی، قوانین، بیمه، رتبه بندی، صلاحیت ایمنی و مشاوران که به نیازهای اعضای سندیکا پاسخ میدهند و دوش به دوش ارگانهای دولتی در تدوین و تنظیم آییننامه ها و مدارک مرتبط با امر سازندگی مشارکت مینمایند.
- گروه کارشناسان مجرب و ورزیده که سندیکا برحسب نیاز در کارهای تحقیقاتی و پژوهشی خود از خدمت آنان سود میبرد.
- ستاد آموزش ایمنی که بر اساس توافق نامه منعقد شده سندیکا با معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای آموزش و ترویج فرهنگ ایمنی در صنعت احداث با مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار در راستای برگزاری دوره های آموزش ایمنی مورد نیاز برای دریافت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاری و تسهیل امور به اعضای سندیکا و شرکتهای فعال در حوزه صنعت احداث خدمات ارائه می نماید.
لازم به ذکر است خدمات کلیه مدیران و نمایندگان شرکتها و اعضاء هیات مدیره و بازرسان سندیکا به طور افتخاری ارائه میگردد.
ما در کنار کلیه اعضای خویش ایستاده ایم و برای پویایی و رشد صنعت احداث تلاش خواهیم نمود.