به گزارش سندیکای صنعت برق ایران، رضا اردکانیان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قرارداد همکاری امضا شده با وزیر برق سوریه معادل ۴۱۱ میلیون یورو ارزش دارد، افزود: ظرفیت های واجد شرایط ایران در صحنه بازسازی سوریه، هم در بخش برق و هم آب و فاضلاب فعالانه حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: خوشبختانه فعالیتهای خوبی در گذشته انجام شده که استمرار دارد و به خواست خدا توسعه پیدا خواهد کرد.
اردکانیان از مذاکرات وزارت برق سوریه با گروه مپنا به عنوان یک رویداد بسیار خوب یاد کرد و گفت: این درحالی است که همکاریها با سایر شرکتهای تخصصی ایرانی از جمله سانرژی، سانیر، ایران ترانسفو و … برقرار است.
وزیر نیرو تصریح کرد: تاکنون حدود ۹۰۰ مگاوات نیروگاه در سوریه توسط گروه مپنا ساخته شده و با وجود جنگ در آن کشور این ظرفیتها وارد مدار شده است.
وی همچنین از امضای موافقتنامه بین گروه مپنا و شرکت برق سوریه درخصوص احداث نیروگاه ۵۴۰ مگاواتی لاذقیه در روز جاری خبر داد و افزود: موافقتنامه راهبردی بلندمدت بین دو کشور نهایی شده و آماده امضاست.
اردکانیان خاطرنشان کرد: با امضای این موافقتنامه همکاریها توسعه بیشتری خواهد یافت؛ همانگونه که تاکنون همکاری های ما با سوریه برقرار بوده است.
وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با طرف سوری اظهار کرد: عرصه جدیدی برای همکاریها درخصوص نیروگاههای تجدیدپذیر فراهم شده و قرار است احداث یک نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی در دستور کار باشد.
وزیر نیرو تصریح کرد: بالغ بر ۸۰۰ مگاوات نیروگاههای مختلف در کشور سوریه برای مراحل بازسازی و تعمیرات معرفی شدهاند. شرکتهای تعمیرات نیروگاهی ایران و سایر ظرفیتهای تخصصی آمادگی دارند تا در این زمینه کار را به مرحله امضا برسانند.
وی در پایان اضافه کرد: در زمینه توسعه همکاریهای دوجانبه در صنعت برق نیز مذاکرات خوبی انجام شده است.
اولویت بازسازی سوریه با شرکت های ایرانی است
“زهیر خربوطلی”، وزیر برق سوریه نیز در جمع خبرنگاران گفت: شرکت های ایرانی اولویت و بیشترین سهم را در بازسازی سوریه خواهند داشت.
وزیر برق سوریه ادامه داد: با توجه افزایش تقاضا برای مصرف برق در سوریه و نیاز به راه اندازی دوباره بخش های صنعتی، کشاورزی، خدماتی و گردشگری در این کشور، امروز برنامه زمانی احداث نیروگاه ۵۴۰ مگاواتی لاذقیه را با شرکت مپنا به امضا رساندیم و قرار است عملیات اجرایی این پروژه از آغاز سال آینده کلید بخورد.
وی افزود: طبق برنامه زمانبندی مقرر شده واحد اول گازی این نیروگاه در ۱۵ ماه، واحد دوم گازی در ۲۴ ماه و واحد سوم بخار در ۳۴ ماه تکمیل شود. در کنار این پروژه و به موازات آن خط لوله گاز به طول ۷۰ کیلومتر احداث خواهد شد تا این نیروگاه را تغذیه کند.
وزیر برق سوریه همچنین اضافه کرد: توافق دیگر، بازسازی نیروگاه حرارتی حلب است که پس از تامین تجهیزات لازم در سال آینده آغاز خواهد شد.