در دیدار با سفیر ایران در عراق مطرح شد:
بدون حمایت سیاسی موثر در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی موفق نمی شویم
روز شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه نمایندگان شرکتهای پیمانکاری فعال در عراق، با محمد کاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی در عراق دیداری داشتند تا به بیان مسائل و مشکلات جاری خود در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی به کشور عراق بپردازند. دیداری که طی آن شرکتهای صدور خدمات فنی و مهندسی حاضر در عراق به بیان مشکلات خود پرداختند.
مهندس امینی رئیس هیات مدیره شرکت پورنام در بخشی از این نشست عنوان کردند: فیلمی که ملاحظه فرمودید در حضور مقام رهبری نمایش داده شد و بعدها شنیده شد که ایشان این فیلم را خصوصی تر دیده اند. یک هفته بعد از دیدار مقام رهبری با فعالان اقتصادی ایشان در حضور پرسنل نیروی هوایی صحبت کردند و عنوان نمودند که حماسه سازندگی در ایران صورت گرفته است که باید رسانه ها به آن بپردازند. ایشان به درستی فرمودند، چرا که توان مهندسی و قدرت اجرایی مهندس ایرانی آن گونه است که در هیچ زمینه ای در طراحی و اجرای هیچ سازه ای در خشکی و آبی نیست که شرکتهای ایرانی به بهترین وجه قادر به ساخت آن نباشند.
وی در مورد مشکلات پیمانکاران ایرانی در عراق نیز گفت: بدون حمایت سیاسی موثر هیچ شرکتی در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی موفق نبوده است. ما از این حمایت سیاسی به خصوص در زمانی که داعش حمله کرد برخوردار بودیم. در آن زمان آقای رستم قاسمی و دولت و مجلس دست ما را با مصوبه ۱۰ ماده ای گرفتند. در ماده ۱۰ مصوبه هیات دولت این وام اعلام شد و تصریح شد چنان که به هر دلیلی پیمانکاران نتوانستند وام را پرداخت کنند، هزینه دولت به شمار آمده و دولت موظف است بعد از گرفتن مطالبات به بانکها تادیه کند. به دور از انصاف است که همکاری و همراهی مقامات را در آن دوره نادیده بگیریم اما این که گفته می شود ما در باتلاق گیر افتاده ایم کاملا درست است. این که گفته می شود پاسخ گوی ما نیستند درست است، و عموما با این جمله که من صلاحیت ندارم جواب می دهند.۵ سال است که از دو پروژه ما بهره برداری می کنند اما نمی توانیم مطالبات خود را از این دو پروژه دریافت کنیم. در چنین وضعی بودن در عراق یعنی گیر کردن در باتلاق.
آقای مهندس بهزاد نوری خواجوی مدیرعامل شرکت بلند پایه نیز عنوان کرد: پیمانکاران برای کار عمرانی در داخل ایران هم مشکلاتی دارند اما به حل مشکلات امید دارند و انتقاد نمی کنند، اما همین شرکتها درباره مشکلات موجود در عراق احساس ناامیدی می کنند چون فکر می کنند کسی را ندارند که پیگیر مشکلاتشان باشد. اگر حس مسئولیت در مسئولان دیده شود پیمانکاران همچنان مشکلات موجود در عراق را تحمل می کنند. یک زمانی سازمان ملل عراق را سطح ۳ فورست ماژور اعلام کرد و ما می توانستیم از آنجا بیرون بیاییم، اما از ما خواسته شد بمانیم و ماندیم. امروز هم باید در عراق بمانیم اما برای این ماندن باید متولی داشته باشیم. متاسفانه تعداد محدودی از مسئولان ما تصویری از کار پیمانکاران ایرانی در عراق دارند.
در بخشهای مختلفی از این دیدار مهندس بابک خلفی از شرکت صنعتی گام اراک ، مهندس فرزاد اناری عضو هیات مدیره شرکت آبادراهان پارس، مهندس نوید مشرف مدیر عامل شرکت خط ساز، مهندس مهدیار مدیر عامل مهندس مهدیار ، مهندس حمید قائمی از شرکت شایستگان فارس، مهندس قاعدی مسئول حوزه عراق شرکت پورنام، و مهندس سالار علیاری مدیرعامل شرکت اویول به بیان دیدگاه های خود پرداختند که مشروح آن در ماهنامه پیام آبادگران منتشر خواهد شد.