کارگاه آموزشی «اصول برگزیده از ایمنی ساختمان و صنعت احداث» برگزار شد
اولین جلسه از دوره آموزشی دو روزه «اصول برگزیده از ایمنی ساختمان و صنعت احداث» روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه با حضور مدیران عالی و کارشناسان ایمنی شرکت های عضو در محل سندیکا برگزار شد.
در این دوره آموزشی که جلسه دوم آن روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران برگزار خواهد شد، خانم مهندس ساتیه حسینپور استاد تخصصی دورههای ایمنی، در زمینه مفهوم HSE، لزوم استقرارHSE در صنعت احداث، و اصول ایمنی در فرآیندهای ساخت و ساز توضیحاتی را ارائه داد.
در بخش آغازین این کارگاه آموزشی، مهندس ساتیه حسین پورعنوان کرد: آنچه بقا و موفقیت شرکت ها را در دراز مدت تضمین می کند داشتن نگرش نظام مند نسبت به موضوع توسعه پایدار است. هسته مرکزی توسعه پایدار نیز، سیستم مدیریت HSE است که سه مقوله سلامت، ایمنی و محیط زیست را مورد توجه قرار میدهد. در توسعه پایدار است که رشد اقتصادی در کنار توجه به سلامت انسان، ایمنی افراد و حفظ محیط زیست معنا دارد.
مدرس HSE سندیکا افزود: اگر اولین وظیفه هر کسب و کاری را حفظ بقا بدانیم، اصل اساسی برای حفظ بقای کسب و کارها اجتناب از خسران است، و آنچه بیش از هر چیزی می تواند شرکت ها را از این خسران دور نگاه دارد توجه به HSE است. در دنیای امروز بیش از هر چیزی به ایمنی توجه می شود چرا که تاثیر حوادث ناشی از کار در حوزه های اقتصادی، حقوقی، اجتماعی، انسانی و … تاثیر گذار هستند و می توانند هزینه های مستقیم و غیر مستقیمی را به همراه داشته باشند. برآوردهای موجود نشان می دهد هزینه غیرمستقیم حوادث و بیماری های ناشی از کار ۵/۲ الی ۱۰ برابر هزینه های مستقیم آن است.
وی در ادامه گفت: جایگاه واقعی HSE در زمان شروع کار و از طریق ارزیابی ریسک و طراحی کاری ایمن است. نادیده گرفتن شرایط ایمن برای کار و کنار گذاشتن HSE در مراحل طراحی و ساخت اولیه، مانع دستیابی به اهدافی مانند پیشگیری از حوادث و اقدام مناسب در زمان بروز حوادث می شود. توجه به HSE می تواند به بالا بردن بهره وری، کاهش دوباره کاری، بالا بردن سرمایه اجتماعی و انسانی بنگاه ها بیانجامد.
وی افزود: مسئولان HSE هستند که باید اهمیت و تاثیر HSE را به کارفرمایان یادآوری کنند و برای ایجاد نگرش مثبت در این باره پافشاری و پیگیری لازم را داشته باشند. برای افزایش امنیت در محیط کار داشتن هدف و برنامه، آموزش و تغییر نگرش، اصلاح دستورالعمل ها و روش های اجرا، پیگیری در اجرا، کنترل و پایش، و استمرار و شکیبایی لازم است.
لازم به ذکر است، سایر مباحث مطرح در این کارگاه آموزشی شامل مواردی مانند لزوم توجه به علل حوادث کارگاهی، اصول کار در ارتفاع و داربست بندی، اصول ایمنی برق و حریق، خطرات مکانیکی و ایمنی ماشینآلات، شرایط اضطراری، جرثقیل و باربرداری، نظام آراستگی و … بود.