با توجه به مشکلات صندوق های بازنشستگی کشور و وضعیت اسفبار آنها بعنوان یکی از پنج ابرچالش اقتصادی ایران در بیست و هشتمین نشست کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران در خصوص بررسی وضعیت صندوق ها و نقشه خنثی سازی آنها با حضور نمایندگان بخش خصوصی بحث و تبادل نظر شد که در این نشست نمایندگان سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران به طرح موضوع و ارائه نظرات خویش پرداختند.
بحران صندوقهای بازنشستگی و عوامل موثر بر وضعیت آنها از نگاه کارشناسان یکی از ابرچالشهای اقتصاد ایران است. وضعیت این صندوقها بهگونهای است که اگر به آن توجه نشود، همچون بمب ساعتی منفجر خواهد شد. در این میان، فعالان بخش خصوصی با درک این موضوع ضمن بررسی زوایای مختلف مشکلات صندوقهای بازنشستگی و تبعات کجکارکردیهای آنها بر فضای اقتصادی کشور که طیف وسیعی از چالشها مانند عدمثبات مالی، عدماستقلال مالی، دخالت سیاستگذار در رویه کار صندوقها و… را دربرمیگیرد، روش خنثیسازی بمب صندوقها را اعلام کردند.
جناب آقای مهندس محمد عطاردیان و آقای محمد تکلی نمایندگان سندیکا در بیست و هشتمین نشست کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران حضور داشتند.
به گزارش اتاق تهران، در بیست و هشتمین نشست کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق تهران، محمد تکلی به نمایندگی از سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران گزارشی با عنوان «چالش صندوقهای بازنشستگی» ارائه کرد. او با اشاره به تعداد صندوقهای بازنشستگی در کشور گفت: درحال حاضر ۱۸ صندوق بیمهای در ایران وجود دارد که خدمات مختلف بیمهای شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و مزایای بازماندگان را ارائه میدهند. از این میان، سازمان تامین اجتماعی بهعنوان بزرگترین صندوق بیمهای کشور، حدود ۳۶ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۲۷۵ نفر را تحت پوشش قرار داده که بیش از ۱۳ میلیون بیمه شده اصلی و حدود ۲۲ میلیون نفر بیمه شده تبعی هستند. او با بیان اینکه نسبت پشتیبانی در صندوق تامین اجتماعی به کمتر از ۵ تنزل کرده است، توضیح داد: به شاخص جهانی میزان خودکفایی صندوقها به لحاظ منابع و مصارف، ضریب پشتیبانی اطلاق میشود. این شاخص اگر به سمت ۶ میل کند، به این معناست که ۶ نفر پرداختکننده و یک نفر دریافتکنننده وجود دارد و این صندوق به مرز خطر نزدیک شده است. اما وقتی این نسبت به زیر ۵ برسد، به آن معناست که این صندوق بدون کمک دولت نمیتواند ادامه حیات دهد.