در مجمع عادی سالیانه سندیکا صورت گرفت:
دعوت به همصدایی اعضای سندیکا برای گذر از شرایط کنونی
مجمع عمومی عادی سالیانه سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران (نوبت دوم) روز یکشنبه ۳۰ تیرماه در محل سندیکای شرکتهای ساختمانی برگزار شد. دستور کار این مجمع شامل گزارش عملکرد هیات مدیره، گزارش دبیر، گزارش مالی و گزارش بازرسان و سایر امور مرتبط با مجمع بود.
علاوه بر روند قانونی مجمع، پانل تخصصی برای بررسی شرایط کنونی کشور و وضعیت صنعت احداث در این شرایط و اتخاذ رویکرد لازم برای عبور از آن با حضور مهندس محمد عطاردیان، مهندس بهمن دادمان، مهندس سیامک مسعودی و دکتر علیرضا مقدسزاده تشکیل شد.
پس از این که طبق روال قانونی مجامع، و در ابتدای این مجمع مهندس علی اصغر گلسرخی و مهندس علیرضا ناصرمعدلی به عنوان ناظر جلسه و مهندس علی ورزنده به عنوان منشی مجمع انتخاب شدند مهندس بهمن دادمان رئیس هیات مدیره سندیکا به عنوان اولین سخنران گزارش هیات مدیره را در مورد عملکرد سال گذشته ارائه داد.
وی در بخشی از سخنان خود ضمن خیرمقدم به حاضران عنوان کرد: شرایط حاکم بر فضای کسب و کار از اوایل سال ۱۳۹۷ و به ویژه بعد از مجمع عمومی به دلیل افزایش جهشی قیمتها که متاثر از افزایش بیرویه و بیسابقه نرخ ارز بود، اوضاع بسیار سختی را برای اعضای محترم و دوستان و همکاران فراهم آورد که قطعا سخت و طاقتفرسا است و امیدواریم با برخورداری از تجارب سالها تحمل سختیهای طاقتفرسا و تلاش و فعالیت توسط شما عزیزان و سربازان آبادانی ایران با گذر از سال سخت، در سالهای پیش رو با گشایشی مواجه شویم و از دشواریها و ناملایمات موجود رهایی یابیم.
دکتر ایرج گلابتونچی دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران نیز ضمن خیرمقدم به حاضران به ارائه گزارش دبیرخانه پرداخت. وی ضمن خیرمقدم به حاضران تصریح کرد: در مجموع کار پیمانکاری کار دشواری است و سال به سال سختتر شده است اما چارهای جز ادامه دادن و سخت کوشی نیست. همانطوری که مستحضرید از خرداد ماه سال ۱۳۹۷ یعنی بعد از مجمع عمومی عادی سال گذشته تا کنون که در خدمت شماییم، شرایط پیش آمده در اقتصاد و وضعیت صنف نسبت به سالهای گذشته شدیدتر و سختتر بوده است و این موضوع بر فعالیت، اقدامات، مصوبات و رویکرد هیات مدیره و دبیرخانه سندیکا اثر داشته تا بیش از پیش با تلاش مضاعف اقدامات اثرگذاری برای صنف داشته باشند. مصوبات هیات مدیره در سال گذشته در راستای ظرفیتهای برنامههای اقتصادی و عمرانی بوده و بر اساس چالشهای روی داده در حوزه صنعت احداث با رصد دقیق و تصمیمات سازنده برای برون رفت از شرایط و حل مشکلات اقدام شده است و دبیرخانه نیز تلاش خود را برای اجرایی نمودن این مصوبات به کار بسته است.
پس از ارائه گزارش کامل دبیرخانه توسط دبیر، و تائید گزارش هیات مدیره و دبیر توسط حاضران، گزارش مالی سال ۱۳۹۷ و بودجه سال ۱۳۹۸ توسط مهندس سالار علیاری خزانهدار سندیکا قرائت و به تصویب حاضران رسید. حداقل حق عضویت پرداختی برای اعضا ۴۰ میلیون ریال در نظر گرفته شد و روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه رسمی انتخاب شد. مهندس علیاری در پایان گزارش خود تصریح کرد: در سال گذشته ۱۳ شرکت جدید به سندیکا پیوستند که مقدم آنها را گرامی میداریم.
در بخش دیگری از مجمع گزارش هیات بازرسان توسط مهندس محمدعلی پورشیرازی به حاضران در مجمع ارائه شد و با اتفاق آرا به تصویب رسید. گزارش کامل فعالیت سندیکا و کمیسیونهای آن نیز در قالب یک مجلد چاپی در اختیار حاضران قرار گرفت.
همچنین در پایان این بخش، از خدمات جدید فناوری اطلاعات سندیکا جهت اطلاع رسانی رونمایی شد و توضیحات مختصری در این خصوص ارائه گشت.
پیشروترین قسمت بخش خصوصی سازندگان هستند
پس از برگزاری مراحل قانونی مجمع مهندس علیرضا ناصرمعدلی به عنوان نماینده حاضران در مجمع از تلاش هیات مدیره تشکر کرد و عنوان کرد: قرار بر این بود که اعضای سندیکا در کنار هیات مدیره فعالیت کنند. تفاوت بین حضور فعالان بخش خصوصی در صحنه با نبودن آنها تفاوت بین بود و نبود مملکت است. تجربه جهانی نشان داده است بزرگترین بمب تخریبی جنگ نیست بلکه اقتصاد دولتی است. اقتصاد دولتی نه تنها اقتصاد را از بین میبرد، بلکه فساد شدید ایجاد کرده نسلها را دژنره میکند.
وی در بخشی از سخنان خود با انتقاد از سکوت بخش خصوصی در برابر برخی اقدامات دولت، عنوان کرد: باید ثابت کنیم نجات این مملکت تنها به دست بخش خصوصی ممکن است و در هیچ کجای جهان گروهی جز بخش خصوصی قادر به این کار نبوده است، پیشروترین قسمت بخش خصوصی هم سازندگان هستند.
در بخش دیگری از مجمع مهندس مهرزاد موسوی درباره سایت سندیکا و قابلیتهای آن توضیحاتی را به حاضران ارائه داد. وی عنوان کرد: ۸ سال از زمان فعالیت وب سایت سندیکا گذشته بود که طبق دستور هیات مدیره دستور کار آن تغییر کرد تا علاوه بر ارائه اطلاعات و اخبار به روز به اعضا، نیازهای دیگر آنها را پوشش دهد.
پانل بررسی شرایط کنونی صنعت احداث
در ادامه این مجمع پانلی با هدف بررسی شرایط کنونی صنعت احداث و راههای برون رفت از آن با حضور مهندس بهمن دادمان رئیس هیات مدیره سندیکا، مهندس محمد عطاردیان عضو شورای عالی سندیکا، مهندس سیامک مسعودی رئیس کمیسیون قوانین و مقررات و دکتر علیرضا مقدسزاده اردبیلی عضو هیات مدیره سندیکا بررسی شد.
بهمن دادمان در بخش آغازین پانل تاکید کرد که ما در سراشیبی سقوط تامین منابع طرحهای عمرانی هستیم که به استهلاک و از بین رفتن سازمانهای کار منجر خواهد شد.
وی با انتقاد از افزایش لجام گسیخته بودجههای جاری تاکید کرد ما باید در سه عرصه دولت، قوه مقننه، و قوه قضائیه مکالمه خود را با نهادهای حاکم ادامه دهیم و مفاهمهای در جهت اصلاح مسائل و کسب حداقلها ادامه دهیم. امیدواریم در این راه از نکته نظرات و راهنماییهای شما بهرهمند شویم.
مهندس محمد عطاردیان پیشکسوت صنعت احداث و عضو هیات مدیره سندیکا نیز درباره سخنرانی خود در اجلاس جهانی سازمان بینالمللی کار توضیحاتی ارائه داد و عنوان کرد تحریم مانند بمباران شیمیایی است که با حکومتها و دولتها کاری ندارد و مردم را از بین میبرد. عنوان کردم اختلافات دیپلماتیک باید با مذاکرات حل شود نه این که دولتی که از توافق بینالمللی بیرون رفته بگوید باید هر آنچه میگوید اجرا شود وگرنه تحریمهایی را اعمال خواهد کرد.
مهندس سیامک مسعودی عضو دیگر هیات مدیره سندیکا و رئیس کمیسیون قوانین و مقررات سندیکا نیز از حاضران خواست تا اگر مسیر سندیکا را مسیر درستی میدانند دوستان و همکاران خود را برای همراهی با آن دعوت کنند و اگر این مسیر را نادرست میدانند آن را به چالش بکشند و انتقاد کنند. وی عنوان کرد: در شرایط کنونی که سختترین دوره پیمانکاری است و توان و تحمل پذیرش آسیب در اعضای این صنف به کمترین حد خود رسیده است جایی برای انزوا وجود ندارد.
دکتر علیرضا مقدسزاده عضو دیگر این پانل نیز عنوان کرد: به نظر من پاشنه آشیل ما وحدت ما است. در خود سندیکا ما به این نتیجه رسیدیم که باید با سایر تشکلها وحدت ایجاد کنیم تا با یک کلام حرفهایمان را به گوش دولتمردان برسانیم. متاسفانه اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است. ما در یک اقتصاد دولتی زندگی میکنیم، برای ما تشکلها هم یک بازه خاص جهت حرکت وجود دارد که تنها با اتحاد میتوانیم حوزه اختیارات خود را گسترش دهیم.
در بخش پایانی این مجمع برنامه پرسش و پاسخ و گفتگو بین مدیران شرکتهای عضو و اعضای پانل برگزار شد؛ که در قسمتی از آن مهندس مصطفیزاده عضو دیگر هیات مدیره سندیکا تاکید کرد: در حالی که ما میخواهیم اقتصاد خرد را تحلیل کنیم، اقتصاد کلان ما با مشکل اساسی دست به گریبان است. اقتصاد کلان نه در اختیار ما است و نه ما توان اثرگذاری در آن را داریم. این اقتصاد با سه معظل اساسی مواجه است. اولین آنها فساد نهادینه شده در کل حاکمیت است، دومی مشکل بانکها است که در این فساد نقش اساسی دارند، داراییهای مملکت غارت میشوند و بانکها در مقابل سعی دارند جای خالی غارتها را از جیب ما پر کنند. سومین مورد وجود اقتصاد سیاسی به جای سیاست اقتصادی است.
مهندس بهمن دادمان نیز در پایان این مجمع عنوان کرد: پیشنهاد میکنم برای این که دوستان دردمند همصنف و هم حرفه در زیر یک سقف جمع شوند و مسائل و مشکلات ما با رویکرد پیدا کردن راههای خروج از وضعیت موجود و حل بخشی از معضلات پیمانکاری که در زمره مشکلات ملی هستند چارهاندیشی شود، به استقبال از پیشنهاد مهندس ناصرمعدلی برویم و همه همکاران و هم صنفان را جهت حضور حداکثری در جلسات صنف دعوت کنیم.