نامه وزارت امور اقتصاد و دارایی با موضوع مصوبات بیست و نهمین نشست هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به همراه متن نهایی دستورالعمل دریافت مالیات علی الحساب از واردکنندگان کالا
تاریخ نامه: ۹ مهر ۱۳۹۸
شماره: ۱۳۶۹۳۰
دریافت فایل مستند
مصوبات بیست و نهمین نشست هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار
هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در جلسه ۲۵ شهریور ۹۸ به استناد ماده ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن به شرح زیر اتخاذ تصمیم نمود:
- مصوبه پیشنهادی (وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان امور مالیاتی کشور، گمرک جمهوری اسلامی ایران) در خصوص مالیات علی الحساب چهار درصد واردات کالا به شرح پیوست به تصویب رسید.
- شرایط و ضوابط اخذ مجوزهای ایجاد و بهره برداری از واحدهای تولید قیر و محصولات پایین دستی پالایشگاهی بررسی و مقرر شد ظرف مدت یک ماه، وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت نفت گزارش کاملی از فرآیند و موانع صدور این مجوز، تهیه و به منظور اتخاذ تصمیم لازم به هیات گزارش نماید.
- با توجه به گزارش معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص مجوزهای این وزارتخانه و اقدامات انجام شده به منظور تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مرتبط با حوزه کشاورزی مقرر گردید، وزارت جهاد کشاورزی ظرف مدت یک ماه موانع موجود در اعطای مجوزها به متقاضیان کسب و کار راهکارهای تسهیل فرآیندهای صدور مجوز را بررسی و گزارش لازم را به هیات ارایه نماید.
- دبیرخانه هیات با برگزاری جلسه ای با نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون ایران، اتاق اصناف ایران، تشکلها و انجمن های تخصصی نظیر کشاورزی، گردشگری، صنعت نسبت به شناسایی مقررات زاید متناقض و مخل کسب و کار از زمان دریافت مجوز تا شروع کسب و کار و همچنین تعیین مناطق ممنوعه و مشمول دریافت مجوز با همکاری دستگاه های ذی ربط از قبیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان محیط زیست اقدام نموده و مراتب را به منظور اتخاذ تصمیم لازم به هیات گزارش نماید.
فرهاد دژپسند
وزیر امور اقتصاد و دارایی
و رئیس هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار
متن نهایی دستورالعمل دریافت مالیات علی الحساب از واردکنندگان کالا
بنا به اختیار حاصل از ماده ۱۶۳ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶ با اصلاحات بعدی و با توجه به تصویبنامه شماره ۱۳۰۷۲۲/ت ۵۵۷۴۳ هـ مورخ ۴ دی ۱۳۹۷ هیات وزیران، از تاریخ ابلاغ این بخشنامه تمام یا آن بخش از دستورالعمل ها و بخشنامه های مرتبط با مالیات علی الحساب واردات کالا که مغایر این بخشنامه باشد لغو و مقررات ذیل جایگزین می شود:
- واردات قطعی کالا توسط اشخاص حقیقی و حقوقی، مشمول پرداخت مالیات علی الحساب واردات کالا به نرخ چهار درصد ارزش گمرکی مندرج در اظهارنامه گمرکی است.
- نیاز واحدهای تولیدی دارای مجوز فعالیت معتبر، پروانه بهره برداری یا جواز تاسیس از مراجع قانونی ذی ربط، دستگاه های اجرایی دارای ردیف بودجه در بودجه عمومی کشور، تعاونی های مرزنشینان، کالاهای موضوع ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی، کالاهای فاقد جنبه تجاری همراه مسافر یا وارده از طریق پست و کالاهای اساسی طبق مصوبه کارگروه تنظیم بازار مشمول پرداخت مالیات علی الحساب واردات نمی باشند.
- اشخاصی که طبق تصویب نامه صدرالاشاره رتبه بندی اعتباری شده و در دو سال اخیر نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی اقدام کرده اند، تا میزان مجاز طبق تصویبنامه اشاره شده نیازی به پرداخت مالیات علی الحساب واردات ندارند. استفاده مجدد از سقف واردات مذکور در تصویبنامه موصوف، مستلزم پرداخت یا ترتیب پرداخت های بدهی های قطعی مالیاتی و همچنین پرداخت مالیات علی الحساب وارداتی است که قصد استفاده مجدد از آن وجود دارد.
- وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از ثبت درخواست استفاده مجدد از سقف واردات توسط واردکننده در سامانه جامع تجارت، میزان مبلغ واردات قبلی و مشخصات متقاضی را به صورت سیستمی به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کند تا پس از پرداخت و یا ترتیب پرداخت توسط مودی (به صورت غیرحضوری از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مودیان)، تاییدیه سیستمی مربوط در اختیار سامانه جامع تجارت قرار گرفته و امکان ثبت سفارش بیش از سقف واردات فراهم شود.
- وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش های مشمول مالیات علی الحساب واردات از جمله موارد خارج از شمول بندهای ۲ و ۳ بالا یا مواردی که امکان رتبه بندی اعتباری ندارند و طبق تصویبنامه اشعالی سقف واردات پانصد هزار دلار برای انها در نظر گرفته شده است را برای اخذ مالیات مورد اشاره به صورت سیستمی به گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام می کند.
- وزارت صنعت معدن و تجارت موارد شمول و یا عدم شمول را از طریق سامانه جامع تجارت اطلاع رسانی و در صورت اعتراض واردکنندگان، به موضوع رسیدگی خواهد کرد.
- کلیه فرآیندهای مربوط به صورت برخط و بدون نیاز به حضور فیزیکی مودی انجام خواهد شد.