ابلاغ نشریه شماره ۸۰۸ نظام فنی اجرایی با موضوع “سیستمهای جمعآوری فاضلاب جایگزین شبکههای ثقلی”
شماره: ۹۹/۴۵۴۵۴
تاریخ ابلاغ: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
تاریخ اجرا: ۱ مهر ۱۳۹۹
جلد اول – معرفی شبکهها
دریافت فایل
شرح نشریه:
این ضابطه به معرفی سیستمهای جمعآوری فاضلاب جایگزین و مزایا، معایب و کاربردهای هر یک از آنها در مقایسه با شبکههای فاضلاب متعارف ثقلی می پردازد. باید توجه داشت که هر چند این ضابطه در برخی موارد به بیان کلیات و مشخصات عمومی شبکههای جایگزین میپردازد، لیکن بیان تفصیلی جزئیات مربوط به هر یک از آنها، در دامنه کار این ضابطه نمیباشد. هدف از تدوین این ضابطه، معرفی و ارائه مشخصات کلی، بهمنظور گزینش نوع مناسب شبکه جمعآوری فاضلاب جایگزین میباشد. انتخاب شبکه فاضلاب جایگزین بر طبق اصول این ضابطه بهگونهای انجام میشود که ضمن قابل اجرا بودن در منطقه مورد نظر، ضامن افزایش سطح بهداشت عمومی و حفاظت از محیط زیست باشد.
جلد دوم – شبکههای جمعآوری فاضلاب ساده شده
دریافت فایل
شرح نشریه:
این ضابطه اصول و مبانی مرتبط با طراحی شبکههای فاضلابرو ساده شده را پوشش میدهد و اگرچه به مقوله ساخت، اجرا، بهرهبرداری، نگهداری و بهسازی شبکه وارد نمیشود، اما پیشنیازهای لازم مربوطه را در مرحله طراحی مد نظر قرار میدهد. باید توجه داشت که هر چند این ضابطه در برخی موارد به بیان جزییات مهم و الزامی در زمینه طراحی میپردازد، لیکن پوشش کامل استانداردهای تفصیلی در دامنه کار این ضابطه نمیباشد. هدف از تدوین این ضابطه، ایجاد چارچوب و تبیین الزامات طراحی، به منظور گزینش نوع مناسب شبکه جمعآوری فاضلاب و طراحی اجزای مختلف آن میباشد. طراحی شبکه فاضلاب بر طبق اصول این ضابطه بهگونهای انجام میشود که ضامن افزایش سطح بهداشت عمومی و حفاظت از محیط زیست بخصوص برای مناطق متراکم حاشیه شهر، روستایی و جوامع پراکنده است؛ همچنین مطابق این اصول، اهداف و الزامات عملکردیِ شبکه با در نظر گرفتن مبانی توسعه پایدار و توجه به ایمنی شهروندان و کارکنان اجرا و بهرهبرداری میگردد.
جلد سوم – شبکههای جمعآوری فاضلاب مکشی «تحت خلاء»
دریافت فایل
شرح نشریه:
این ضابطه اصول و مبانی مرتبط با طراحی شبکههای فاضلاب مکشی (تحت خلاء) را پوشش میدهد و اگر چه به مقوله ساخت، اجرا، بهرهبرداری، نگهداری و بهسازی این نوع شبکهها وارد نمیشود، اما پیشنیازهای لازم مربوطه را در مرحله طراحی مد نظر قرار میدهد. باید توجه داشت که هر چند این ضابطه در برخی موارد به بیان جزییات مهم و الزامی در زمینه طراحی میپردازد، لیکن پوشش کامل استانداردهای تفصیلی در دامنه کار این ضابطه نمیباشد. هدف از تدوین این ضابطه، ایجاد چارچوب و تبیین الزامات طراحی، بهمنظور گزینش نوع مناسب شبکه جمعآوری فاضلاب و طراحی اجزای مختلف آن میباشد. طراحی شبکه فاضلاب مکشی (تحت خلاء) بر طبق اصول این ضابطه بهگونهای انجام میشود که ضامن افزایش سطح بهداشت عمومی و حفاظت از محیط زیست باشد؛ همچنین مطابق این اصول، اهداف و الزامات عملکردیِ شبکه با در نظر گرفتن مبانی توسعه پایدار و توجه به ایمنی شهروندان و کارکنان اجرا و بهرهبرداری، تامین میگردد.
جلد چهارم – شبکههای جمعآوری فاضلاب تحت فشار
دریافت فایل
شرح نشریه:
این ضابطه اصول و مبانی مرتبط با طراحی شبکههای فاضلاب تحت فشار را پوشش میدهد و اگر چه به مقوله ساخت، اجرا، بهرهبرداری، نگهداری و بهسازی شبکه وارد نمیشود، اما پیشنیازهای لازم مربوطه را در مرحله طراحی مد نظر قرار میدهد. باید توجه داشت که هر چند این ضابطه در برخی موارد به بیان جزییات مهم و الزامی در زمینه طراحی میپردازد، لیکن پوشش کامل استانداردهای تفصیلی در دامنه کار این ضابطه نمیباشد. هدف از تدوین این ضابطه، ایجاد چارچوب و تبیین الزامات طراحی، بهمنظور گزینش شبکه فاضلاب تحت فشار و طراحی اجزای مختلف آن میباشد. طراحی شبکه فاضلاب تحت فشار بر طبق اصول این ضابطه بهگونهای انجام میشود که ضامن افزایش سطح بهداشت عمومی و حفاظت از محیط زیست باشد؛ همچنین مطابق این اصول، اهداف و الزامات عملکردیِ شبکه فاضلاب تحت فشار با در نظر گرفتن مبانی توسعه پایدار و توجه به ایمنی شهروندان و کارکنان اجرا و بهرهبرداری تامین میگردد.